Uniteds mardröm – förlust och ny skada

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Krisen blir allt värre för Manchester United.

Efter 0–2 mot West Ham är man fortfarande utan bortaseger i år och som om inte det vore illa nog skadade sig även anfallsstjärnan Marcus Rashford.

– Läget de har satt sig själva i är kritiskt, på gränsen till katastrofalt, säger Erik Niva i Viasat.

Senast Manchester United vann en bortamatch i Premier League var den 27 februari.

Inför dagens möte med West Ham hade man bara mäktat med tre gånger 1–1 på bortaplan under säsongen. Ole Gunnar Solskjaer försökte ändå låta positiv inför match.

– Vårt bortaspel har varit värt mer än de poäng vi fått med oss, sa han.

Sedan gick United ut och gjorde en av årets tamaste halvlekar. Inte ett enda farligt avslut och tillbakapressade av ett bollhållande West Ham.

Ett hemmalag som till slut fick utdelning. Andreij Jarmolenko tog emot boll i straffområdet och placerade säkert in 1–0 i bortre.

– Löpningen han gör är fantastisk, en bandysväng, säger Erik Niva i Viasat.

I andra lyfte United upp spelet men både Juan Mata och Harry Maguire missade jättelägen från nära håll.

Drömfrispark punkterade matchen

Och som inte det vore nog dränerades Ole Gunnar Solskajers anfallsbesättning ytterligare med halvtimmen kvar när Marcus Rashford sträckte till ljumsken. Med Anthony Martial skadad och talangen Mason Greenwood sjuk fanns bara Jesse Lingard kvar som alternativ att slänga in som toppforward.

En lösning som alltså inte räckte för att hitta in med en kvittering utan West Ham kunde i stället punktera matchen med en läcker frispark från Aaron Cresswell som satt otagbart i högra krysset.

Londonlaget är ny fyra i tabellen. Manchester United, där Victor Nilsson Lindelöf spelade 90 minuter, är tre poäng bakom på sjundeplats – och kan sjunka ytterligare ett par placeringar innan omgången är färdigspelad.

Mourinho sågar

I brittisk tv såg José Mourinho matchen som expert för Sky Sports. Han konstaterade:

– Vi var dåliga förra året, men jag kan inte se någon förbättring, säger han.

Ole Gunnar Solskjaer:

– Han (Jose Mourinho) har rätt till sin åsikt. VI förlorade här i fjol, det är alltid en svår match. Vi hoppades göra det bättre men nyckelsekvenserna gick emot oss. De har två fantastiska avslut med två vänsterfötter, vi tog däremot inte våra chanser, säger norrmannen.

Foto: Michael Zemanek/BPI/REX
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.