Gjorde mål och assist när Milan slog Juventus

Uppdaterad 2020-07-08 | Publicerad 2020-07-07

0–0 i paus. Sedan målexploderade stormötet Milan-Juventus.

Zlatan Ibrahimovic höll i taktpinnen när Milan vände 0–2.

Svensken gjorde 1–2 på straff, spelade fram till 2–2 och kunde sedan från bänken se hur Rossoneri gick ifrån till 4–2 hemma på San Siro.

Ibrahimovic fanns inte med i Milan när Serie A återstartade 22 juni på grund av en fotskada. 1 juli var han tillbaka i ett inhopp och mot Lazio senast spelade svensken åter från start.

Ibrahimovic stod för en målgivande passning och ett turligt mål på straff i 3–0-segern där tränaren Stefano Pioli tog ut svensken i pausen och vilade honom inför tisdagskvällens stormatch mot Juventus.

Zlatan stod för ett mål och en assist.

Tillknäppta 45 minuter

Första halvlek på San Siro mellan Milan och titeljagande Juventus blev tillknäppt med många hårda närkamper.

Zlatan var inblandad i de flesta av hemmalagets avslut under de första 45 minuterna som slutade mållösa, 0–0. På tilläggstid löpte sig svensken fri och placerade bollen i mål men det underkändes korrekt för offside.

I stället kom 1–0 för Juventus tidigt i andra halvlek, i 47:e minuten.

Ibrahimovics tidigare lagkamrat från Paris SG, Adrien Rabiot, bröt en Milanpassning, avancerade, tunnlade Theo Hernandez och tryckte in bollen snyggt med ett skott med vänstern i steget.

Några minuter senare (53) sprang Simon Kjaer in i mittackskollegan Alessio Romagnoli och det gav Cristiano Ronaldo fritt fram att forcera in 2–0.

Det var portugisens 26:e ligamål – och nionde bortamatchen i följd som 35-åringen hittade rätt.

Zlatan vände för Milan

Men Milan kom in i matchen via en straff efter att bollen träffat Juventusförsvararen Leonardo Bonucci på armen.

Fram stegade Zlatan Ibrahimovic och placerade in 1–2, lågt och hårt i sitt favorithörn (62). Det var svenskens femte ligamål för säsongen.

Några minuter senare spelade Zlatan Ibrahimovic fram Franck Kessie som bröt sig igenom och gjorde 2–2 (66).

Direkt efter målet bytte Pioli ut Ibrahimovic.

Från avbytarbänken kunde svensken se hur Rossoneri vände matchen helt.

3–2 sköt inhopparen Rafael Leao snabbt och överraskande (67). Juventusfiaskot fullbordades när Alex Sandro slog en galen passning som Giacomo Bonaventura bröt och serverade Ante Rebic.

Kroaten var obarmhärtig och vinklade in sitt tionde mål för våren till slutresultatet 4–2 (80).

Vid sidan om planen gav Ibrahimovic sina lagkamrater en stående applåd.

Formstarkt Milan mot EL

– Av de 20–21 år jag har kommenterat Serie A-fotboll är det här något av det märkligaste jag har upplevt. Vilken vändning av Milan! säger CMores Jesper Hussfelt.

Eftersom både Juventus och Lazio förlorade under tisdagskvällen är avståndet mellan ettan och tvåan fortsatt sju poäng.

Segern för Milan gjorde att man tog sig upp som femma i tabellen vilket innebär en direktplats i Europa League. Milan har dock en match mer spelad än konkurrenterna Roma och Napoli som båda är en poäng bakom.