Kristianstad avgjorde sent

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

En poäng på de nio senaste matcherna.

Det är Piteås facit, som nu kämpar för överlevnad i damallsvenskan.

Kristianstad vann med 3–2 efter att ha avgjort på tilläggstid.

Desto muntrare är det i Kristianstadlägret, som nu är fem poäng efter toppduon Rosengård och Kopparbergs Göteborg.

Men segern i Norrbotten satt långt inne.

Det såg ut att bli delad pott, men när Kristianstad tog ledningen för tredje gången, på tilläggstid, fanns det varken ork eller tid för Piteå att komma tillbaka.

Drömmål av Åsland

Dessförinnan hade Piteå kvitterat två gånger om. Först genom Madelen Janogy, som gjorde sitt första mål på 316 dagar. Sedan kunde Julia Karlernäs göra 2–2 från straffpunkten efter att Josefin Johansson rivits omkull av Kristianstadsmålvakten Brett Maron.

Men i den första tilläggsminuten kom hemmalagets kalldusch. Therese Åsland – som gjorde matchens första mål efter en drömträff i det bortre krysset – slog hörnan som Eveliina Summanen kunde nicka in.

– Vi förtjänar mer än vi fick med oss. Nu gäller det att se på prestationen framöver och inte stirra på resultaten, säger Madelen Janogy till PT.

I och med förlusten är Piteå två poäng från Uppsala på nedflyttningsplats efter 14 spelade omgångar. Och nästa omgång möts lagen.

– Får vi slipa på det vi vill i veckan och spelar så här nästa vecka tror jag att vi får se vändningen på söndag. Det är också sådana matcher jag verkligen vill spela. Det är bara ut och njuta, säger Janogy.

Foto: TT
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.