Försäger sig (?): Zlatan värvas av Milan

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Är Zlatan Ibrahimovic klar för Serie A?

Det hävdar i alla fall MLS-basen Don Garber i en intervju med ESPN.

– Han är en 38-åring som nu värvas av AC Milan, en av toppklubbarna i världen, säger Garber.

Vad säger han?

Kanske serverades vi just årets största transfernyhet i en tv-intervju med Don Garber, chef för den amerikanska ligan MLS. För ESPN talar han sig varm om anfallarens betydelse för landets fotboll.

– Zlatan är en så intressant kille. Han håller mina händer och min inkorg fulla. Det händer alltid något runt honom. Du måste ha de de där kilarna som bryter igenom bruset som David Beckham gjorde i sina tidiga dagar, säger Garber till ESPN.

”En av toppklubbarna i världen”

Så långt inget häpnadsväckande.

Men sedan pratar Garber ledigt om den flytt som hittills bara omnämnts som rykten, exempelvis i spanska Marca förra veckan.

– Han är en 38-åring som nu värvas av AC Milan, en av toppklubbarna i världen. Han har nästan slagit rekord med hur många mål han gjort de senaste två åren och är spännande både på och utanför planen.

Har Garber information som vi andra saknar?

Spelade där i två säsonger

Det verkar faktiskt så, att döma av intervjun. För i nästa andetag önskar Garber att svensken återvänder efter sejouren i Italien.

– I slutändan vill jag se honom komma tillbaka, men det är upp till LA Galaxy. Jag har njutit av Zlatanögonblicken. Särskilt när han pratar med mig i tredje person.

Milan ligger elva i Serie A och har gjort elva mål på elva ligamatcher, vilket bara är ett mer än nästjumbon Brescia. De saknar en pålitlig målskytt, särskilt sedan polacken Krzysztof Piątek tappat formen och toppar den interna skytteligan på blott tre fullträffar.

Zlatan Ibrahimovic tillhörde de rödsvarta i två säsonger, från 2010 till 2012, innan han värvades till PSG. Hans nuvarande kontrakt går ut i december.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.