Uppdaterad 2022-11-11 | Publicerad 2022-11-10

Örgryte har ett drömläge efter den första kvalmatchen mot Sandviken.

2–0-segern gör att Öis har kvar ena benet i superettan.

– Det är många som visar hjärta och vi viker inte ner oss, säger Herman Sjögrell till GP.

Storpubliken på den klassiska VM-arenan Jernvallen fick inte se någon stor framgång för sitt hemmalag.

Trots ett spelövertag och flera jättelägen att ta ledningen i den första halvleken var det Örgryte som gjorde ledningsmålet mot ”Rödvästarna”.

Herman Sjögrell slog en väl avvägd frispark som Arvid Brorsson skarvade i mål med huvudet i slutet av första halvlek.

Viktor Lundberg målskytt

I den andra halvleken utökade Viktor Lundberg när han hamnade helt ren i Sandvikens straffområde.

Matchen slutade 0–2 och Örgryte har nu råd att förlora med ett mål på hemmaplan på söndag.

– Vi är skarpare i de avgörande lägena. Vi hade några lägen till, de hade några riktigt bra chanser också. Men i det stora hela tycker jag vi förtjänade den här vinsten, säger målskytten Arvid Brorsson till GP.

– Det är många som visar hjärta och vi viker inte ner oss, säger assistmakaren Herman Sjögrell till samma tidning.

Östersunds FK var bara minuter ifrån att åka ur superettan redan i omgång 29 men räddades av en cykelspark i krysset från Mansour Sinyan i matchen mot Utsikten.

Nu har laget också ett hyfsat läge att säkra kontraktet på hemmaplan i den andra kvalmatchen mot Falkenberg.

Kvällens match på Falcon alkoholfri arena slutade 1–1 efter ett tidigt ledningsmål från Erick Brendon och en kvittering på ett friläge från Godwin Aguda.

Örgrytes Viktor Lundberg jublar efter 0–2.

Wernblooms kamikazetips: Så slutar allsvenskan 2023