Ralf Edström: ”Tacka nej till Zlatan i landslaget”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Enligt Fotbolldirekt är det klart att Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget.

Många jublar – Ralf Edström, 68, är en av få som öppet säger nej.

– Jag vet landslagsspelare som tycker som jag men inte vågar säga det.

Ända sedan Erik Nivas Guldbollenintervju med Zlatan Ibrahimovic i höstas har det mesta pekat mot att 39-åringen gör comeback i landslaget.

Under lördagen gick Fotbolldirekt ut med att det redan är ”helt klart” att Ibrahimovic tas ut till VM-kval och i landslagstruppen som presenteras 16 mars.

– Jag tycker fortfarande att det är fel och att man ska säga nej, säger den tidigare storspelaren och experten hos Radiosporten, Ralf Edström.

– Zlatan har gjort något otroligt med Milan och han är Sveriges bäste spelare genom tiderna, men jag tror inte det går att få till samma sak i landslaget, säger Edström till Sportbladet.

Varför inte?

– Janne Andersson är en stark ledare med mer skinn på näsan än Erik Hamrén. Men jag menar att medspelarna blir problemet. De har för mycket respekt för Zlatan och kommer släppa bollen till honom även om de själva eller andra står bättre till.

– På det sättet gör inte Zlatan laget landslaget bättre. Är det något Janne Andersson gjort så är det att få till ett landslag där alla jobbar för varandra utan någon som helst prestige. Jag har lite svårt att se Zlatan gå in i det konceptet.

Det är inte så många tyckare som delar din åsikt – att Janne Andersson ska tacka nej till Zlatan Ibrahimovic.

– Jag vet att fler delar den åsikten men inte vågar säga det högt, bland annat landslagsspelare. Några har vågat glätta lite på hur det var med Zlatan i landslaget men inte hela vägen ut och vad det skulle innebära nu.

Edström räds dock inte att på något sätt vara ensam att kritisera Ibrahimovics sannolika landslagscomeback.

– Vi har ju haft våra duster tidigare. Zlatan vet att många har åsikter om honom. Han kan ge tillbaka. Förra gången skulle jag bara duga till att vara trädgårdsmästare hos honom. Det var riktigt kul, säger Ralf Edström.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.