Djurgårdens IF Fotboll

AVSLÖJAR: Djurgården nobbade bud på 25 miljoner kronor på Chilufya

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Det har kommit flera konkreta bud på Edward Chilufya, 21.

Bulgariska storlaget Ludogorets bjöd 25 miljoner kronor för anfallaren, men Djurgården nobbade.

– Vi har inte sett det bästa av honom än, säger sportchefen Bosse Andersson.

Edward Chilufya.
Edward Chilufya.

Enligt Sportbladets källor med god insyn i den bulgariska fotbollen ville nyblivna mästarlaget och storklubben Ludogorets nyligen förstärka laget med en snabb och talangfull anfallare inför det kommande Champions Leaguekvalet.

Förstavalet var Djurgårdens Edward Chilufya och den bulgariska klubben bjöd strax över 25 miljoner kronor för 21-åringen.

”Var väldigt seriösa”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar uppgifterna.

– Det stämmer att vi har fått bud på Chilufya.

Från Ludogorets bland annat?

– Det är en klubb som vi har diskuterat med, ja. De var väldigt seriösa och konkreta. Men vi sa nej till budet på den nivån, säger Andersson.

– Vi är inte direkt intresserade av att diskutera en övergång för honom just nu. Jag tror Chilufya kommer göra en jäkligt bra andra halva av allsvenskan och då kommer han att vara viktig för oss. 

– Vi har inte sett det bästa av Chili än i Djurgården. Vi har ett ansvar att se till att han har mer erfarenhet och är mer redo innan han ska gå iväg, säger Bosse Andersson.

Vindsnabbe och målfarlige Edward Chilufya har samtidigt ett avtal som går ut sista december nästa år och budet låg på en hög nivå för allsvenskan i en coronapåverkad transfermarknad.

– Vi har en väldigt bra dialog med Chili efter att ha kamperat ihop i fyra säsonger. Det finns ett starkt förtroende och vi är inte tvungna som förening att sälja, säger Bosse Andersson.

Köpte två spelare för 30 mkr

Edward Chilufya har under den här säsongen svarat för åtta mål och tre assist på 13 matcher i allsvenskan och Svenska cupen.

När Ludogorets inte fick till affären med Djurgården kring Chilufya investerade man i stället häromdagen i två (!) andra högeryttrar.

Mästarlaget köpte loss lånet Kiril Despodov från Cagliari och värvade Dorin Rotariu från Astana för totalt 30 miljoner kronor enligt bulgariska mediauppgifter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Synar Djurgården: Det kan de behöva värva in

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Bosse Andersson