Delad poäng när Kalmar tappade ledning mot Halmstad

Kalmar och Halmstad är två lag som gillar att spela kryss.

Så vad hände när de lördagen möttes? Kryss, förstås.

– Jag tycker väl vi har de bästa chanserna, men ett kryss kanske är rättvist, säger Kalmars Carl Gustavsson till discovery +.

Guldfågeln Arena möttes två lag som tillsammans har spelat 14 kryss på 30 matcher i årets allsvenskan. Kalmar och Halmstad har spelat kryss mot varandra två möten i rad.

När de möttes på lördagen var det bara rimligt att det blev ännu ett kryss. Matchen slutade 1–1.

Det var hemmalaget som började klart bäst, och hade det mesta av spelet den första halvtimmen. Redan efter tio minuter tog man också ledningen.

Bajen-spelaren skadad

Nils Fröling sprang upp på kanten och spelade in till Isak Jansson som levererade en macka till Jonathan Ring. 29-åringen placerade in 1–0 bakom Malkolm Säfqvist.

Efter 30 minuter brakade Fröling och Halmstad-backen Edvin Kurtulus ihop allvarligt. Kurtulus, som i dagarna blev klar för Hammarby till nästa säsong, var tvungen att bytas ut.

Halmstad kom in i matchen efter bytet, och det var bara rimligt att det var Mikael Bohman som skickade in kvitteringen. Det stora fyrtornet kom som vanligt högst på en nickduell, skallade bollen i ribban och satte sedan sin egen retur.

Den andra halvleken var ingen välspelad sådan. Kalmar var klart närmast ett ledningsmål, men Halmstad-försvaret lyckades hålla tätt när regnet öste ner på Guldfågeln Arena.

Varsin poäng gör att lagen befäster sig själva i mitten av tabellen. Kalmar kliver upp på sjätteplats – Halmstad är tia.