PSG:s styrkebesked – målshow av Messi och Mbappé

Efter den senaste tidens svacka valde Paris Saint-Germain att toppa laget i Champions League-mötet mot Club Brugge.

På en knapp halvlek hade PSG:s stjärnor dundrat in 3–0.

PSG är sedan tidigare redan klara för avancemang i Champions League.

Men i ligan har det gått tyngre och Mauricio Pochettino behövde ett positivt budskap från sitt manskap.

Det fick han – med råge.

Kylian Mbappé behövde inte många minuter för att ge gästerna anledning att jubla.

Första målet kom redan efter två minuter och knappt fem minuter senare kom även 2–0, ett läckert sådant.

Ángel Di María serverade Mbappé en vacker boll som fransmannen förvaltade i steget och slog in på volley.

Kylian Mbappé.

Även två från Messi

Brugge i brygga och fortfarande mindre än tio minuter spelade.

Innan halvleken var över såg Lionel Messi till att utöka till 3–0 och göra kvällen ännu surare för belgarna.

I andra såg dock hemmalaget till att rycka upp sig rejält och hade långa stunder bra tryck på PSG.

Det gav till sist utdelning och Marius Rits fick reducera.

Men glädjen blev kortvarig och knappt tio minuter senare fick Messi chansen från straffpunkten och fastställde slutresultatet 4–1.

Resultatet hade dock föga effekt på tabellen i grupp A där Manchester City redan var klara vinnare, trots kvällens 1–2-förlust mot Emil Forsbergs RB Leipzig .

Och för Leipzig väntar nu Europa League-spel i vår efter att ha kommit trea i gruppen.