VM-stjärnans pappa kidnappad: ”Tortyr”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

John Obi Mikel åkte ur VM med Nigeria för en vecka sedan.

Och nu berättar lagkaptenen att hans pappa blev kidnappad strax innan avgörandet – och utsattes för tortyr.

– Jag fick veta att de skulle skjuta min pappa omedelbart om jag meddelade polisen, säger Obi Mikel.

Nigeria var inte långt ifrån att ta sig vidare från gruppspelet och ställas mot Frankrike i en VM-åttondel.

Men i ett jättedrama gick till slut Argentina segrande ur det avgörande gruppspelsmötet sedan Marcos Rojo avgjort med fem minuter kvar.

Och nu berättar nigerianske stjärnan John Obi Mikel att han gått igenom ett personligt trauma under VM-turneringen.

1 av 3 | Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Kidnappad efter att Nigeria åkt ut

Strax innan Nigerias avslutande VM-match kidnappades John Obi Mikels pappa, Michael Obi och hans chaufför Ishaya John, hemma i Nigeria.

Och efter att ha suttit som gisslan i två dygn släpptes de ut i går sedan att John Obi Mikel – med ett förflutet i Chelsea och numera i kinesiska Tianjin Teda – betalat en lösensumma på drygt 250 000 kronor, enligt nigerianska medier.

– Jag spelade trots att min pappa var i händerna på kriminella. Jag var tvungen att ta mig igenom traumat. Jag fick ett samtal fyra timmar innan match där jag fick berättat för mig vad som hänt. Jag var emotionellt förstörd och tvungen att fatta ett beslut om jag var mentalt redo att spela. Jag var förvirrad och visste inte vad jag skulle göra. Men i slutändan kunde jag inte svika 180 miljoner nigerianer. Jag var tvungen att stänga av mitt huvud och representera mitt land. Jag berättade inte ens för mina tränare och bara några av mina närmsta vänner, säger John Obi Mikel enligt The Guardian.

”Skulle skjuta min pappa”

Det är andra gången Michael Obi kidnappats, första gången var 2011 strax innan Chelseas ligapremiär mot Stoke i Premier League.

Och nu alltså bara några dagar före Nigerias avgörande VM-match.

– Jag fick veta att de skulle skjuta min pappa omedelbart om jag meddelade polisen. Jag ville heller inte diskutera saken med vår förbundskapten (Gernot Rohr) eftersom jag inte ville orsaka något störningsmoment för honom eller resten av laget under en så pass viktig dag och match. Jag kunde helt enkelt inte diskutera saken med tränaren, hur mycket jag än ville. Min pappa behandlas nu akut på sjukhuset som en följd av den tortyr han utsattes för under den här perioden, säger Obi Mikel.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.