Svensk kross mot Bulgarien - igen

Uppdaterad 2016-10-11 | Publicerad 2016-10-10

Sverige mot Bulgarien slutade som vanligt – med svensk storseger.

Efter 3-0-krossen toppar Sverige VM-kvalgruppen tillsammans med Frankrike. Efter matchen firade spelarna med öl och pizza.

– Vi vann med 3-0 så jag tycker vi var värda varsin öl, säger Emil Forsberg.

Om man ska peka på en svensk favoritmotståndare i viktiga tävlingsmatcher finns det få som matchar Bulgarien. Det är 49 år sedan Sverige förlorade mot bulgarerna och sedan krossen i bronsmatchen vid VM 1994 har Sverige inte ens släppt in ett mål under sex raka segermatcher.

Kvällens möte blev inget undatag.

Sverige tog tag i matchen från start och Janne Anderssons två ändringar i startelvan, Ola Toivonen och Emil Krafth, hade en mycket lyckad inledning på matchen.

”Underbart"

1-0 satte Ola Toivonen efter att Jimmy Durmaz hittat Emil Forsberg som i sin tur via en Marcus Berg-klack nått in med bollen till Toivonen som inte gjorde något misstag precis framför mål.

– ”Mackan” får en liten touch på bollen och jag lägger upp den i taket, säger Ola Toivonen i Kanal 5.

Och tre minuter senare stormade Emil Krafth fram längs med högerkanten och hittade in till Oscar Hiljemark som kunde sätta viktiga 2-0 innan paus.

”Skönt, alltid roligt”

I början av andra halvlek fortsatte sedan Ola Toivonens succé när han med en nickframspelning hittade till Victor Nilsson Lindelöf som kunde placera in 3-0.

– Skönt, alltid roligt att få göra mål, det var första i A-landslaget, säger ”VNL”.

Ola Toivonen var också väldigt nöjd med insatsen. Men menade att han inte kände någon press i comebacken från start.

– Absolut inte. Jag hade allt att vinna, ingenting att förlora, säger han i Kanal 5.

Firade i badkar

Storsegern var Sveriges sjunde raka mot Bulgarien, med totalt 20-0 i målskillnad, och målfesten räckte också för att Sverige skulle gå upp i delad ledning i VM-kvalgruppen tillsammans med Frankrike som 1-0-besegrade Nederländerna.

Efter matchen lade 3-0-skytten Victor Nilsson Lindelöf ut en firarbild på omklädningsrummet där spelarna käkade pizza och drack öl i badkar.

– Ja vi drack lite bira och käkade pizza. Det är viktigt att få i sig energi snabbt och nu vann vi med 3-0 så jag tycker vi var värda varsin öl, säger Emil Forsberg efter matchen.