”Är en krigshandling av Zlatan mot MFF”

Malmö FF-profilen Jens Fjellström om Ibrahimovics Hammarby-köp: Är inte fotbollsspelaren Zlatan som fattat beslutet

Publicerad:

FOTBOLL

Jens Fjellström beskriver hur han satte morgongröten i halsen när beskedet om Zlatan Ibrahimovics Hammarby-köp kom.

53-åringen, som varit både spelare och tränare i MFF, hymlar inte heller med hur kontroversiellt Zlatans beslut är.

– När han säger att ”jag vill hjälpa Bajen att bli bäst i Skandinavien” är ju det en krigshandling mot MFF och från och med nu är Zlatan konkurrent med MFF. Basta, säger Fjellström i podcasten Sporthuset.

Jens Fjellström spelade i Malmö FF 1993-1997 samt 1999-2000 och återvände 2016 till klubben i rollen som assisterande tränare. I januari i år tog 53-åringen beslutet att lämna föreningen för nya utmaningar men att MFF-hjärtat finns kvar märks där Fjellström nu kommenterar Zlatan Ibrahimovics köp av allsvenska konkurrenten Hammarby.

”Naivt och oförsiktigt”

– Om Zlatan slutat spela fotboll för fem år sedan, fortsatt sin bana som affärsman med investeringar i olika branscher och olika sammanhang och det gått en tid tror jag att det hade setts som mer accepterat. Men när han köper in sig i Bajen och säger att ”jag vill hjälpa Bajen att bli bäst i Skandinavien” är ju det en krigshandling mot MFF och från och med nu är Zlatan konkurrent med MFF. Basta, säger Fjellström i podcasten Sporthuset och fortsätter:

– Många kommer nog tycka att han klipper banden med MFF och därför göra det själva med Zlatan. Det är lite naivt och oförsiktigt av spelaren Zlatan men det här beslutet är fattat av affärsmannen Zlatan.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

”Konsekvenstänket inte genomarbetat”

Fjellström pekar samtidigt på att det internationellt finns en trend att gamla spelare köper in sig i klubbar, inte minst i USA där Ibrahimovic spelat de senaste åren. Bland exemplen nämner 53-åringen bland annat David Beckham, Ronaldo, Didier Drogba och Paolo Maldini. Det har dock inte gällt lika kontroversiella klubbval som i Zlatans fall.

På frågan om Ibrahimovic velat såra MFF menar Fjellström, som även är känd som tv-expert, att 38-åringen varit oaktsam i sitt val av klubb och tidpunkt.

– Jag tror inte att han vill det men jag tror det finns en viss naivitet i det hela. Att inte se skillnaden på den affärsmöjligheten och det han riskerar att förlora i form av den unika position han haft som MFF-ikon och den fina resa han har gjort som fotbollsspelare. Låt det gå fem år mellan din fotbollskarriär och din affärsmässiga innan du fattar något kontroversiellt beslut. Konsekvenstänket kan inte ha varit speciellt genomarbetat.

Laddar Live Upplevelse
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.