I kvällens match mot Sinisa Mihajlovics Bologna gör svensken sin femte raka match från start.

Den skada som 38-åringen ådrog sig i slutet av maj och som höll honom borta ur spel i de tre första matcherna efter återstarten verkar inte längre hämma honom.

Tränaren Stefano Pioli flaggade för att ”Ibra” eventuellt kunde behöva lite vila i lördagskvällens match mot Bologna, men så blev det inte.

Zlatan var med i startelvan.

Tidig ledning

Och Milan fick en drömstart i matchen.

I den tionde minuten gjorde Alexis Saelemaekers 1–0 efter fint förarbete av Theo Hernandez och Zlatan Ibrahimovic. Den förstnämnde spelade in bollen snett inåt bakåt, ”Ibra” hoppade över den och Saelemaekers avslutade distinkt.

I den 24:e ökade Hakan Calhanoglu på till 2–0 efter sjabbel av Bolognas försvarare och målvakt.

I den 45:e reducerade Takehiro Tomiyasu till 2–1 med ett riktigt drömmål.

I inledningen av andra halvlek klev – hör och häpna – Ismael Bennacer fram och satte 3–1 till Milan. Det var mittfältarens första mål sedan våren 2018.

Kort efteråt ökade Ante Rebic på till 4–1. Den gången stod Zlatan Ibrahimovic för framspelningen.