Arsenal vände och tog sig vidare i FA-cupen

Publicerad 2016-01-09

Ramsey gjorde läckra 2-1-målet för Arsenal.

Mesta FA Cup-mästarna visar att formen allt mer pekar uppåt.

Arsenal vände underläge mot Sunderland, vann 3-1 och tog sig vidare i favoritturneringen.

Både resultatet och målskyttarna var en favorit i repris för Gunners-fansen.

Gästande bottenlaget Sunderland, med Ola Toivonen som defensiv mittfältare och en knäskadad Sebastian Larsson utanför truppen, tog överraskande ledningen i tredje omgången av FA-cupen på Emirates.

Arsenal vände

Jermain Lens stal bollen från en drällande Laurent Koscielny i 17:e minuten och gjorde 1-0 för gästerna.

Men Arsenal, som vunnit de två senaste årens upplagor av FA-cupen och är mesta slutsegrarna med 12 cup-pokaler, kom tillbaka snabbt. Theo Walcott hittade Joel Campbell som kvitterade (25).

I den andra halvleken tog hemmalaget över mer och mer, men de hetaste chanserna fördelades lika innan Arsene Wenger med ett par byten avgjorde matchen.

– I andra halvlek tog vi över och spelade på Sunderlands planhalva. Vi gjorde tre fantastiska mål, säger Wenger på presskonferensen efteråt.

Bellerin briljerade

Inhopparen Aaron Ramsey styrde in 2-1 efter ett fint Gunnersanfall med avslutande passning från Hector Bellerin.

Ett nytt förarbete av spanjoren Bellerin från högersidan med avslutande smörpass gav Oliver Giroud öppet mål och fransmannen fastställde slutresultatet 3-1 (75) när Premier Leagueledaren körde över Sunderland i avslutningen.

Wenger hyllade Bellerin:

– Att han bara är 20 år innebär att det kommer komma ännu mer från honom, säger Arsenalmanagern.

Att Arsenal besegrade Sunderland var ingen skräll. Men det var lite kul att de gjorde det med 3-1 (i alla fall för Gunnersfansen) – igen.

Arsenal besegrade Larsson och Toivonens lag så sent som 5 december med exakt samma siffror, men i Premier League. Då också på Emirates.

Men det är mer spöklikt att det även var med exakt samma målskyttar under lördagen i FA-cupen som då: Campbell, Ramsey och Giroud... Tolka det någon.

Manchester City är också vidare till fjärde omgången av FA-cupen efter 3-0-seger borta mot Martin Olssons Norwich. Svensken spelade hela matchen där Agüero, Iheanacho och De Bruyne svarade för Man C:s mål.