Neymar drömmålade i VM-genrepet

Uppdaterad 2018-06-11 | Publicerad 2018-06-10

Brasilien visar fin form inför VM.

Borta mot Österrike slog landets största stjärna, Neymar, till med ett riktigt drömmål i 3–0-vinsten.

– Vi spelade bra som lag matchen igenom. Det här ger oss bra självförtroende inför VM, sade Couthinho, som gjorde matchens 3–0-mål.

Tränaren Tite mönstrade en stark elva med bland annat Neymar, Coutinho och Gabriel Jesus från start. Det skulle ta 36 minuter för brassarna att spräcka nollan och det var Manchester City-anfallaren Gabriel Jesus som gav sydamerikanerna ledningen.

Efter en hörna sköt Marcelo på en motståndare och bollen studsade fram till en fri Jesus som snyggt placerade bollen i bortre hörnet.

– Vi visste att Österrike inte skulle bli en lätt uppgift men vi spelade fin anfallsfotboll i dag, sade målskytten Gabriel Jesus efter matchen.

Drömmål av Neymar

I den 63:e matchminuten skulle superstjärnan Neymar presentera sig rejält i matchen. Han tog snyggt ner en boll i straffområdet och dribblade enkelt bort sin back innan han iskallt satte 2–0 mellan benen på den österrikiske målvakten.

Brasiliens odiskutabelt största stjärna togs hårt matchen igenom och grinade illa vid ett par tillfällen. Efter en relativt blek första halvlek glänste PSG-spelaren till vid flera tillfällen i den andra.

– Jag sa till honom att bara köra på om Österrikes försvar skulle öppna upp sig efter paus, sade Brasiliens tränare Tite efter matchen och fortsatte.

– I slutet fick han ta en del smällar och därför tog jag av honom.

Med tjugo minuter kvar utökade Brasilien sin ledning när Coutinho snyggt väggspelade med inhopparen Firmino, som spelade tillbaka till PSG-spelaren som fri med målvakten satte 3–0.

Brasilien ingår i VM:s grupp E och inleder turneringen mot Schweiz den 17 juni och ställs därefter mot Costa Rica och Serbien.