”Mest fruktansvärde anfallare jag mött”

Chiellnis hyllning till Zlatan

Av: Simon Bank

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har slagits, luggats, blivit biten – men det finns en motståndare Giorgio Chiellini älskat att spela mot.

– Zlatan Ibrahimovic. Den mest fruktansvärde anfallare jag mött.

Juventus betongförsvar mot Monacos flygande charmoffensiv – två av Europas antiteser möts på onsdagskvällen, men det finns bara plats för en av dem i Champions League-finalen.

Om Monaco vill ta sig dit måste de förbi Giorgio Chiellini.

”En enorm upplevelse”

Juventus backstjärna är välutbildad och artikulerad civilt, men en kontroversiell urkraft på planen. Han var skadad när Juve spelade CL-final senast (1–3 mot Barcelona 2015) och den här gången tänker han inte missa festen.

– Den personliga delen spelar inte så stor roll i mina ögon. Att spela den sortens matcher är en enorm upplevelse för alla spelare, men för mig går laget före allt, säger han i en stor intervju med franska magasinet France Football.

Han får frågan om bilden av honom som en krigare tilltalar honom.

– Det är riktigt att om man jämför med mer tekniska spelare, som läser spelet, så hamnar jag i det hårdare, ”fulare” facket. Och det är klart att jag utmärker mig mer genom att vinna dueller än med kvalitén på mina passningar. Men det viktiga är det jag bidrar med till laget, min nytta i kollektivet, snarare än något estetiskt.

Chiellini har luggat Edinson Cavani och blivit biten av Luis Suarez, men hans favoritmotståndare är svensk och, tyvärr, knäskadad.

– Jag har alltid älskat att möta de bäste. Den där Zlatan Ibrahimovic är den mest fruktansvärde anfallare jag spelat mot. Jag mötte honom ofta i Serie A, där han hade stort inflytande. Ibra, det är den bäste! Han har alltid gjort skillnad, var han än varit.

”Hyser inget agg mot Suarez”

Ibrahimovic-duellerna är förstås inte de som alla andra kommer att minnas när det pratas om Chiellini, det vet han om. Skandalen i VM 2014, när han blev biten av Luis Suarez när Italien mötte Uruguay, levde vidare långt efter att blåmärket var borta.

– Men jag hyser inget agg mot honom längre, jag tyckte till och med att hans avstängning var för hård (åtta matcher). För mig är det som händer på planen över efter slutsignalen. När vi sågs igen i kvartsfinalen i Champions League hälsade jag på honom utan problem.

Publicerad:

LÄS VIDARE