Uppdaterad 2022-01-18 | Publicerad 2022-01-17

Junior Messias trodde att han hade frälst Milan.

Då hade domaren redan blåst.

Mardrömmen blev sedan total då Spezia gjorde 2–1 – i de allra sista sekunderna.

Nu riskerar domaren Marco Serra en lång avstängning efter missen, rapporterar Gazzetta dello Sport.

Slutminuterna i Serie A-mötet mellan Zlatan Ibrahimovics Milan och bottenlaget Spezia blev minst sagt kaotiska.

I den 92:a minuten, vid ställningen 1–1, trodde Junior Messias att han hade avgjort matchen. Hans avslut knorrade sig nämligen in i nät i målvaktens högra hörn.

Problemet?

Sekunden innan hade huvuddomaren Marco Serra blåst frispark i stället för att ge fördel och låta spelet fortgå.

Protesterna var enorma, men domarens tabbe gick då inte att rädda.

Därefter blev mardrömmen total för Milan, för med bara sekunder kvar att spela rann gästernas Emmanuel Gyasi igenom och tryckte in 2–1 (slutresultatet) för Spezia.

”Bad om ursäkt”

Efteråt försökte Milans tränare Stefano Pioli lugna ner sina spelare, som var fly förbannade.

– Det gick sådär..., säger han.

– Domaren gjorde ett misstag, men vi får också skylla oss själva som inte avgör matchen tidigare. Man kan säga att det är lika mycket vårt eget fel som domarens. Men han (domaren) bad i alla fall om ursäkt efteråt, fortsätter Pioli.

Zlatan Ibrahimovic har inte gjort mål hemma på San Siro på över fyra månader och blev mållös även i kväll.

När Milan fick straff precis före paus var det Theo Hernández som stegade fram. Detta eftersom ”Ibra” bränt fem av sina åtta senaste i Serie A och blivit petad som straffskytt.

Men även Hernández missade.

Rafael Leão gjorde Milans enda mål, men det räckte alltså inte ens till en poäng.

Domaren riskerar lång avstängning

Efter matchen har Milan-reaktionerna varit många. Den italienska domarorganisationen ska ha bett om ursäkt till Milan, och domaren Marco Serra gick fram och beklagade sig till flera Milan-spelare.

Utöver missen i slutet missade Serra även en straff (som VAR-domaren sedan dömde), och riskerar nu en lång avstängning från förbundet. Detta enligt Gazzetta dello Sport.