Akropolis kan uteslutas – har lämnat WO

Förra helgen förlorade man seriepremiären i division två med 28–0.

Nu lämnar krisande Akropolis walkover till matchen mot Hudiksvall eftersom man inte får ihop en trupp.

”Vi jobbar på att få in fler spelare. Om vi inte lyckas med det under veckan samt att rehabträningen av befintliga spelare inte lyckas, måste vi kanske dra oss ur serien”, skriver klubbens ordförande Glenn Bovin i ett sms till Fotbollskanalen.

Det fortsätter att storma kring Akropolis.

1,5 miljoner kronor i skulder så sent som i förra veckan, inga spelare eller ledare under kontrakt och förlust mot IFK Stocksund med 28–0 i seriepremiären.

Till helgens match mot Hudiksvall kommer man överhuvudtaget inte till spel - klubben har lämnat WO med hänvisning till skadeläget i truppen.

”Måste kanske dra oss ur serien”

"Vi lämnar WO för att vi inte får ihop mer än sju spelare av de som vi har tillgängliga. Detta på grund av skador från tidigare match och sjukdom. Vi jobbar på att få in fler spelare. Om vi inte lyckas med det under veckan samt att rehabträningen av befintliga spelare inte lyckas, måste vi kanske dra oss ur serien", skriver ordföranden Glenn Bovin i ett sms till Fotbollskanalen.

Nu riskerar man att uteslutas helt ur seriesystemet.

– Grundregeln är att man utesluts ur tävlingen (vid WO), men sen får vår tävlingskommitté pröva frågan om uteslutning. Om det finns särskilda skäl som man inte råder över så kan man få tävla vidare, säger Anna Lögdberg, tävlingschef på SvFF, till Fotbollskanalen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN