Dubbla svenskmål i Bundesliga

Uppdaterad 2021-10-24 | Publicerad 2021-10-23

Branimir Hrgota och hans Greuther Fürth fortsätter ha det blytungt i Bundesliga.

Trots att svensken gjorde mål i dag var det en annan svensk som fick sista ordet.

Emil Forsberg avgjorde svenskmötet när han satte säsongens fjärde mål.

Branimir Hrgota är lagkapten i nykomlingen Greuther Fürth. Men det har blivit en oerhört tung start på Bundesligaäventyret för svensken och hans klubb.

Borta mot RB Leipzig kom i dag sjunde raka förlusten trots att Hrgota blev målskytt. Svensken satte sitt tredje mål för säsongen när han slog in en straff på stopptid i första halvlek.

Men sedan var det dags för matchens andra svensk att kliva in i handlingarna när Leipzig vände på sex minuter i början av andra halvlek. Först kvitterade Yussuf Poulsen till 1–1 innan hemmalaget fick straff.

Forsberg straffmålade också

Den straffen tog Emil Forsberg hand om och han var lika säker som vanligt från elva meter och placerade in bollen i målvaktens högra hörn, hans fjärde mål för säsongen.

Forsberg, som fyllde 30 år i dag, blev sedan utbytt i 64:e minuten och åtta minuter senare blev Hrgota utbytt i en match som Leipzig till slut vann med 4–1.

Förlusten betyder att Greuther Fürth är kvar som jumbo med endast en poäng efter nio omgångar.