Uppdaterad 2021-08-27 | Publicerad 2021-08-22

Den gamla damen från Turin såg ut att gå mot en säker trepoängare borta mot Udinese.

Men målvakten Wojciech Szczesny hade andra planer.

Polackens stod för en supertavla som kostade Juventus två poäng.

Juventus är för första gången på nio år inte regerande Serie A-mästare. Inter innehar den titeln, och i dag hamnade den gamla damen efter ännu mer i ligaracet.

Ligapremiären borta mot Udinese slutade 2–2 efter att Juventus tappat 2–0 till 2–2 i den andra halvleken.

Mardrömsmatch för Szczesny

Bortalaget var dagen till ära klädda i sitt nya tredjeställ. Redan efter tre minuter tog man ledningen genom Paulo Dybala.

20 minuter senare var det colombianen Juan Cuardrados tur att näta till 2–0.

Juventus, som hade ledningen i halvtid, såg ut att ha god kontroll på matchen. Men i början av den andra halvleken drog bortamålvakten Wojciech Szczesny ner en Udinese-spelare, och fick straff emot sig.

Roberto Pereyra klev fram och förvaltade straffen på bästa sätt.

Och polackens mardrömsmatch var inte över där.

Ronaldo blåst på hjälteroll

När matchen tickade upp mot stopptid drällde Szczesny med bollen i eget straffområdet. Stefano Okaka fick en tå på bollen, och Gerard Deulofeu kunde peta in kvitteringen.

En enorm tavla av 31-åringen – men han höll på att bli räddad av lagets stora stjärna.

Innan matchen kom uppgifter om att Cristiano Ronaldo hade bett om att få börja på Juventus bänk. Enligt Fabrizio Romano är han mån om att lämna klubben.

Men efter en timme hoppade han in – och i minut 96 nickade han in 3–2 till bortalaget.

Ett vilt firande följde där Ronaldo slet av sig tröjan – men domaren Ivano Pezzuto hade andra planer. VAR-rummet hittade en knapp offside på portugisen, och målet dömdes bort.

Dejan Kulusevski fick en knapp halvtimme, men utan att uträtta något speciellt. Juventus tappade därmed två poäng mot ett tippat bottenlag. Inter vann i går mot Genoa.