Klart: Ben Chilwell till Chelsea

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ben Chilwell är klar för Chelsea som betalar över en halv miljard kronor för backen.

– Ett ganska enkelt beslut med tanke på karriären och vilken fantastisk klubb Chelsea är, säger 23-åringen i en intervju på med klubben.

Värvningen är en i raden av den storsatsande Premier League-klubben som nu har bekräftade spelarköp för över 1,7 miljarder kronor i sommar.

Den engelska landslagsmannen debuterade för Leicester City:s a-lag som 18-åring för fem år sedan och i landslaget hösten 2018.

Nu köps han av Chelsea och blir klubbens tredje värvning i sommar efter storvärvningarna Hakim Ziyech och Timo Werner som kostade klubben över en miljard tillsammans.

Ben Chilwell lämnar Leicester för Chelsea.
Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN
Ben Chilwell lämnar Leicester för Chelsea.

Chilwell har skrivit på ett femårskontrakt och prislappen uppges landa på cirka 576 miljoner kronor.

– Jag ser fram emot att vara en del av den unga, dynamiska trupp som leds av Frank Lampard i den här väldigt spännande tiden för klubben. Jag längtar efter att komma igång och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan vi spelar inför Chelseafansen på Stamford Bridge, säger han till klubbens hemsida.

Chilwell förväntas dessutom få sällskap av försvararna Thiago Silva och Malang Sarr som till skillnad mot de tre redan presenterade spelarna är gratis.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.