United vann mot Rooneys Derby – Ighalo matchvinnare

Ifrågasatte nyförvärvet gjorde två mål

Publicerad 2020-03-05

Odion Ighalo gjorde två mål.

Manchester United är vidare i FA-cupen.

Med hjälp av två mål från anfallaren Odion Ighalo kunde United vinna med 3–0 mot Wayne Rooneys Derby.

– Så länge mina lagkamrater, tränaren och supportrarna tror på mig så är det bara att fortsätta köra, säger Ighalo till BT Sport.

Ingen spelare i Manchester Uniteds historia har gjort fler mål än Wayne Rooneys 253 stycken.

Under torsdagskvällen befann han sig i motståndarlaget Derbys tröja – och blev mållös.

Wayne Rooneys och Derbys cupäventyr tog slut.

Ifrågasatt anfallare klev fram

Klubbikonen, som lämnade United sommaren 2017, fick i stället se sitt tidigare lag ha större lycka i offensiven.

Ytterbacken Luke Shaw gav United ledningen efter 33 minuter, och åtta minuter senare assisterade han till Odion Ighalos 2–0-mål.

30-årige anfallaren Ighalo anslöt till klubben i januari från den kinesiska ligan, en värvning som ifrågasattes. Men Ighalo visade i mitten av andra halvlek att han är i laget för att göra mål när han hittade rätt på nytt och fastställde slutresultatet till 3–0.

– Jag är väldigt glad för mina mål. Men det viktigaste är att vi tog oss till finalen, säger Ighalo till BT Sport.

Jumbon i kvartsfinal

I Uniteds mittbackslås befann sig Victor Nilsson Lindelöf. Den svenske landslagsmannen spelade hela matchen.

För United väntar kvartsfinal i FA-cupen. Där står Premier League-jumbon Norwich för motståndet.