”Min sexåriga son frågar om allt hat”

Messi talar ut om kritiken: ”Jag isolerade mig”

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Lionel Messi är tillbaka i landslaget.

Samtidigt fortsätter kritiken att hagla.

– Till och med min sexåriga son undrar vad som pågår, säger han.

Lionel Messi har vunnit allt som går att vinna på klubb- och individnivå men saknar alltjämt titlar i landslaget.

Han har varit nära flera gånger, men aldrig lyckats.

– Självklart drömmer jag om att vinna VM. Det är få förunnat som fotbollsspelare. Jag är lyckligt lottad som vunnit allt på klubb- och individnivå, men det svider att inte ha några stora titlar med landslaget, säger han.

”Behövde isolera mig”

Messi ställer sällan upp på längre intervjuer. Men för det argentinska radioprogrammet 94.7 Club Octubre gör han nu ett undantag. Där berättar Barcelona-stjärnan varför han efter VM-uttåget i somras valde att avsluta sin landslagskarriär.

– Efter VM lämnade jag samlingen och pratade inte med någon i landslagsledningen. Jag behövde isolera mig, spendera tid med familjen och glömma allt vad landslaget heter. Att åka ur en stor turnering är något av det värsta som kan hända, säger han.

1 av 2 | Foto: Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images Europe

Men Messi ångrade sig.

Efter att ha sorterat tankarna bestämde han sig för att tacka ja till den nyss avslutade samlingen där Argentina mötte Venezuela och Marocko.

”Min son frågade mig”

Tvärvändningen väckte reaktioner hemma i Argentina och långt ifrån alla var positiva. Många menar att stjärnan velar för mycket och att det är dags att bestämma sig en gång för alla om han ska fortsätta i landslaget eller lämna det för gott.

– Ja, det var många som kritiserade mig. Till och med min sexåriga son frågade mig: ”Pappa, varför är det ett sådant hat mot dig i Argentina?”. Jag svarade att det bara rör sig om ett mindre antal personer, säger Messi.

Med åren har han lärt sig att vifta bort kritik och personliga påhopp.

– Jag tar inte åt mig. Man måste inte vara älskad av alla, och man måste heller älska alla. Men jag älskar det här landslaget. Annars hade jag inte varit här. Ingen tvingade mig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.