Manchester City till ligacupfinal efter derbyseger

Publicerad 2021-01-06

Tottenham möter Manchester City i ligacupfinalen.

City vann derbyt borta mot Manchester United med 2–0 och kan nu ta sin fjärde raka ligacuptitel.

– De förtjänar segern, säger Ole Gunnar Solskjaer.

Det var gasen i botten från start i derby-semin mellan Manchester-jättarna.

Första halvlek bjöd på tre korrekt bortdömda mål (ett för United och två för City), ett Kevin De Bruyne-skott i insidan stolpen och extremt högt tempo.

– Första halvtimmen var strålande, säger Glenn Strömberg i Viasat.

I andra halvlek behövdes bara fem minuter innan nollan spräcktes. Phil Foden slog en inåtskruvad frispark från vänster, Victor Lindelöf (tillbaka efter ryggproblemen) misslyckades med att rensa den studsande bollen framför eget mål och på bortre stolpen kunde John Stones stöta in bollen med höften.

– Han gör en otrolig insats i dag. Så smart och läser spelet otroligt bra. Han var överlägsen, säger Pep Guardiola om den pånyttfödda mittbacken.

Finalmiss nummer fyra

Båda lagen fortsatte att skapa lägen i andra halvlek men United kom aldrig till kvitteringen. I stället kunde Fernandinho punktera matchen i 83:e minuten med ett skott från 20 meter.

Segern gör att City och Tottenham gör upp om titeln som Pep Guardiolas lag har vunnit tre raka år.

För Manchester United var det fjärde raka semifinalen som slutade med finalmiss efter uttåg i Europa League, FA-cupen och ligacupen i fjol.

– Det var inte mentalt i dag. I dag handlade det om brist på kvalitet jämfört med dem. De förtjänade att vinna. Jag är besviken över att släppa in mål på två fasta situationer, säger Ole Gunnar Solskjaer.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se