OBOS Damallsvenskan i fotboll

Schough utsedd till årets MVP i damallsvenskan

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Hon var ovärderlig för ett Djurgården som kämpade för sin fortsatta damallsvenska existens och räddade den.

Nu avslutar också Olivia Schough säsongen som en vinnare.

Djurgårdsanfallaren har röstats fram som årets MVP i damallsvenskan.

– Inte bara jag som gjort att jag vinner det här, säger Schough när hon får ta emot priset.

Olivia Schough stod för fem mål och sju assist för sitt Djurgården, som på seriens sista dag lyckades säkra fortsatt spel i högsta divisionen.

Och även om laget var långt i från att hota längre upp i tabellen så råder det ingen tvekan om att den landslagsmeriterade anfallaren varit värdefull för sitt lag.

Mest värdefull, till och med.

”Mycket som funkat”

Efter att Sportbladets jurys röster räknats samman så stod det klart att Olivia Schough, som var nominerad tillsammans med Kristianstadmittfältaren Therese ”Sessy” Åsland och Göteborgs guldmålvakt Jennifer Falk, vunnit priset som årets MVP i damallsvenskan.

– Det är mycket som har funkat. Jag har tränat hårdare, fått mycket förtroende från mina tränare och hittat en roll i laget som fungerat bra och som också har givit lite poäng och så vidare. Jag vet inte vad jag ska säga mer men jag är jätteglad, säger en till synes överraskad Olivia Schough, över videolänk, efter att hennes pris blivit officiellt.

”Symbolspelare”

Motiveringen lyder enligt följande:

”Djurgården är ett allsvenskt mittenlag på alla punkter förutom målskyttet. Det har fått symbolspelaren Schough att dubbelarbeta som bästa framspelare och målgörare. Utan henne vore laget i Elitettan 2021”

– Absolut inte bara jag. Så klart jag haft ett stort ansvar men vi är många i laget som kan ta ton. Inte bara jag som gjort att jag vinner det här, säger Schough.

”Mycket värre förra året”

Även förra året hade Djurgården det tufft i de nedre regionerna av serien. Men enligt årets MVP så var bottenstriden inte fullt lika gastkramande och ångestframkallande denna säsong.

– Det har faktiskt inte varit så jobbigt i år som man kan tro. Mycket värre förra året. I år har vi haft en större tro på oss själva och spelat mycket bättre fotboll. Det blev onödigt spännande men vi har alltid trott att vi ska hålla oss kvar.

Lagkamraten vann ”Årets mål”

Olivia Schough var även nominerad till årets mål. Men det priset hamnade i stället hos en lagkamrat. Trots allt så var Fanny Långs frispark mot Kristianstad något alldeles extra, vilket även Sportbladets läsare verkar ha tyckt då de röstade fram försvararens frispark till priset med jordskredsmarginal.

– Det är sådana där mål man gör när man trivs i ett lag och har lagkamrater som tror på en, säger Fanny Lång.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

TV: Damallsvenskans bästa – se hela galan igen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Olivia Schough

Djurgårdens IF Fotboll

Fotboll