London Calling

Kritiserar Pogba: ”Då hade jag skämts”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Paul Pogba får sig ännu en känga, Manchester United rasar och Jude Bellingham skriver historia.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Jamie Carragher anser att Paul Pogba borde skämmas om spelaren inte lyckas hålla en kontinuerligt hög nivå under Ole Gunnar Solskjaer. Liverpool-legendaren, och numera välkända experten, menar att hade han fått bestämma så hade fransmannen sålts innan värdet sjunker för mycket.

”Vi pratar fortfarande om vilken Pogbas bästa position är, trots att han har varit i klubben i fyra år”, säger Carragher i TalkSport. ”Jag tycker det visar att han aldrig har gjort tillräckligt bra ifrån sig i någon position eller taktisk uppställning som olika managers har bestämt i Manchester United”.

Carragher anser vidare att Paul Pogba borde se sig själv i spegeln: ”Om någon sa åt mig att jag bara spelar bra under en viss manager hade jag skämts. Pogbas fans skyller på att José (Mourinho) är för defensiv och att Ole inte är en topptränare, men jag hade tagit en titt på mig själv”.

DAGENS VREDE

Manchester United är vansinniga efter att Luke Shaws ljumskskada visat sig vara allvarligare än först befarat. Vänsterbacken blir borta en månad och missar därmed flera viktiga matcher, inklusive avgörandet i gruppspelet av Champions League. Ett hårt slag för klubben med tanke på att 25-åringen har startat samtliga matcher hittills den här säsongen.

Ole Gunnar Solskjaer rasade över den tidiga avsparkstiden i mötet med Everton förra helgen: ”Hur kan någon förvänta sig att spelare kan prestera på högsta nivå när de skickas ut 12:30? Det är ett skämt”, sa norrmannen bland annat.

DAGENS SKANDAL

FA-ordföranden Greg Clarke avgår efter haveriet till presentation i parlamentet som innehöll flera tveksamma uttalanden inklusive rasistiska tillmälen. De brittiska tabloiderna är inte nådiga i sin bedömning av Clarkes tal: ”Han snackade likt en karikatyr av en pensionerad överste som sitter i en bar på den lokala golfklubben. Ännu en gammal, världsfrånvänd, vit snubbe”, skriver Daily Mails krönikör.

DAGENS CITAT

”En spelare som får spela är alltid lycklig. Jag skulle vilja spela lite mer för att kunna le igen”, – Nicolas Pépé till Canal Plus. Arsenal-spelaren tillägger att han trots den knappa speltiden har en bra dialog med tränaren Mikel Arteta.

DAGENS STATS

Skulle Jude Bellingham debutera för England under denna landslagssamling blir han i så fall tredje yngst någonsin. 17-åringen (och 135 dagar) blev uppringd av Gareth Southgate efter flera avbräck. Dortmund-spelaren rår inte på Theo Walcott (17 år och 75 dagar) samt Wayne Rooney (17 år och 111 dagar) men väl James Prinsep, Thurston Rostron och Raheem Sterling.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Schmeichel kritisk efter spelförbudet: ”Politik”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Paul Pogba

Fotboll

Manchester United

England