Det hetaste Milanoderbyt på länge.

Då skrev Romelu Lukaku historia med ännu en fullträff.

Anfallaren stod för ett mål och en framspelning i 3–0-segern över Milan.

Tabellettan mot tvåan, Romelu Lukaku mot Zlatan Ibrahimovic.

Mycket stod på spel i lagens första möte sedan den uppmärksammade cupmatchen för tre veckor sedan där lagens två anfallsbjässar rök ihop.

Ett formstarkt Inter tog över serieledningen från stadsrivalen förra helgen, och det var Lukaku som fick jubla i ”Derby della Madonnina”.

Belgaren hittade anfallskollegan Lauturo Martinez panna redan efter fem minuter och 1–0 var ett faktum.

Fem avslut av Zlatan

Milan var bleka i den första halvleken, men kom ut som ett nytt lag direkt efter paus.

Inter-målvakten Samir Handanovic tvingades till tre jätteräddningar inom en minut (!) i början av den andra halvleken, två av avsluten kom från Ibrahimovic.

Närmare än så kom inte svensken, som mäktade med hela fem avslut på mål utan utdelning.

Lukaku historisk

Istället kontrade Lauturo Martinez in sitt andra mål för matchen i den 57:e minuten – och Romelu Lukaku fastställde slutresultatet nio minuter senare. Efter målet pekade han på sig själv och skrek ut sin glädje.

Med kvarten kvar att spela byttes Zlatan Ibrahimovic ut.

– Han bad om att bli utbytt eftersom han hade kramp, säger Milans tränare Stefano Pioli enligt Fotball Italia.

Romelu Lukaku kan utöver segern glädja sig över att han är den första spelaren att göra mål i fem raka Milanoderbyn. Han passerade dessutom Cristiano Ronaldo och gick upp i ensam skytteligaledning på 17 mål.

– Lukaku kan fortfarande bli bättre. Han är ung och arbetar hårt, både på och utanför planen. Han är en fantastisk person och vi är glada över att ha honom i laget, säger Lautaro Martinez.