Har vi fått se säsongens mål i Premier League i kväll?

Hakim Ziyech makalösa avslut i derbyt mot Tottenham är i alla fall en het kandidat.

Marockanens mål blev matchavgörande i Chelseas 2–0-seger.

Chelsea hade inte vunnit ligan på en månad. Tottenham hade inte förlorat i ligan sedan Antonio Conte tog över i november. Men nu vet italienaren hur det känns att förlora igen.

Hemmalaget var det betydligt starkare i derbyt och vann med 2–0 och man befäster nu sin tredjeplats i ligan.

Det vara två minuter in i den andra halvleken som Hakim Ziyech slog till.

Han tog emot bollen till vänster precis utanför straffområdet, la den till rätta på sin vänsterfot och skruvade sedan in bollen klockrent i det bortre krysset.

”Otroligt vackert avslut”

– Det är ett otroligt vackert avslut, säger Martin Åslund, expertkommentator i Viaplays sändning.

Marockanen har haft det tufft och varit stundtals kritiserad i Chelsea sedan flytten från Ajax sommaren 2020 men nu kanske det har lossnat.

Bara åtta minuter senare skulle utökade Silva till 2–0 när han nickade in en frispark. Och brasilianaren var även i händelsernas centrum i slutet av den första halvleken.

Harry Kane satte då bollen i mål men domaren valde att ge Chelsea frispark då Kane gav Silva en liten knuff.

Experten ”Han filmar”

– Silva filmar, han inser att han kommer fel och chansar och lägger sig ner och hoppas att han ska få frispark och jag tycker den är billig, säger Viaplays expert Jonas Olsson.

– För mig är det otroligt att det målet blir bortdömt i England, säger Tottenhams tränare Antonio Conte till Sky Sports.