Salah sänkte West Ham – förste sedan Rush att nå milstolpen

Publicerad 2021-01-31

Mohamed Salah gånger två.

28-åringen har nu gjort 20 mål eller fler under fyra säsonger i rad för Liverpool – vilket inte hänt sedan Ian Rush på 80-talet.

Mohamed Salah var skillnaden mellan West Ham och Liverpool under söndagen. 28-åringen lirkade vackert in 1-0 tio minuter in på den andra halvleken, innan han lättade in 2-0 tio minuter därefter.

Mötet slutade 3–1 till gästerna, efter att Georginio Wijnaldum och Craig Dawson gjort mål i slutskedet. I och med segern är Liverpool ny trea i tabellen, fyra poäng bakom Manchester City.

Salah var det ja.

Egyptiern har nu gjort 20 mål eller fler, alla tävlingar inkluderade, under fyra raka säsonger för Liverpool – något som inte hänt sedan Ian Rush gjorde det under sex säsonger i rad mellan 1981 och 1987.

– Vi ska bara fortsätta vinna. Om du vill vinna ligan måste du vinna varje match, säger Salah till Sky Sports.

– Vi gjorde tre otroliga mål, vad Salah gjorde (vid 2-0-målet) var fantastiskt. Hans förstatouch var otrolig, säger Jürgen Klopp.