Yasin: ”Hammarby är inte bra någonstans”

Av: Makoto Asahara, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

Hammarby kvitterade i sista sekunden.

Helt orättvist, menar Ahmed Yasin.

– Jag tycker fan att vi äger hela matchen, säger yttern.

Ahmed Yasins fina assist till Alexander Söderlund räckte inte till tre poäng. Hammarby kvitterade i 91:a minuten genom Aimar Sher och såg till att Häcken fick nöja sig med kryss i Europastriden.

Efter matchen var bortaspelarna måttligt imponerade av Bajens insats.

– Nej, jag tycker fan att vi äger hela matchen. Jag tycker inte Hammarby är bra någonstans. Tror inte de heller tycker att de är bra. Jag är van vid att se Hammarby spela bättre fotboll än så här. Men vi gör dem väldigt dåliga. De har en frispark och sen har de skottet från ingenstans som går i mål, säger Ahmed Yasin.

”Jävligt segt”

Lagkamraten Erik Friberg fyller i:

– Det är surt. Jävligt segt. Hade Hammarby ett farligt läge? Bortsett från några halvchanser har de egentligen ingenting. Vi ligger ju på bra och ska göra tvåan och trean.

Hemmalagets Abdul Khalili sa inte emot Häcken-spelarna.

– Vi får vara glada över ett kryss. Vi gör en av våra sämsta matcher i år. Det kändes energilöst, vi var fysiskt svaga och allmänt dåliga. Hade Häcken varit lite mer noggranna hade de kunnat göra två-tre mål. Vi ska vara glada över en poäng.

Yasin målsumpare

Framför allt Ahmed Yasin, som haft problem med målskyttet, hade två-tre fina omställningslägen efter paus. Avsluten var godkända men Bajens målvakt David Ousted stod för ett par följsamma räddningar.

Hur mycket kommer du gräma dig över dina två lägen i andra halvlek?

– Det är bra omställningar och fan, man börjar från halva plan och ska upp dit. Han gör bra räddningar, vad mer kan jag göra? Jag sätter de där jag brukar sätta dem. Han gör bra räddningar.

”Då förtjänar vi inte topp tre”

Friberg är ändå nöjd med Yasin, som utöver de missade chanserna kanske var bäst på planen.

– Han är i bra form. Sen har han inte gjort så många mycket mål det senaste. Vi vill ha det också, men han gör mycket annat som är bra för oss.

Fjärdeplacerade Häcken, en poäng före Bajen i tabellen, är självsäkra inför Europastriden och har ett gynnsamt spelschema.

– Jag tror att vi tar en av platserna. Framöver måste vi ta tre poäng i våra hemmamatcher. Gör vi inte det så förtjänar vi inte topp tre, säger Friberg.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.