Pontus Wernbloom ljög på middagen – blev mångmiljonär

”Läste Brott och straff på planet hit”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Inför den mytomspunna förhandlingen med CSKA Moskva 2012 som säkrade Pontus Wernblooms ekonomiska framtid använde fotbollsstjärnan ett udda knep.

– Jag fick dra till med allt jag hade på Ryssland, avslöjar han nu i ”Förhandlingspodden”.

I podden som drivs av Pontus Wernblooms egen agent Carl Fhager avslöjar IFK Göteborgsspelaren spelet bakom kulisserna i de många övergångar han varit inblandad i under karriären.

Bland annat berättar Pontus om när han 2012 skrev på för CSKA Moskva och ville visa ”ryssarna” han var rätt person även utanför planen. I tidigare artiklar har det framställts som att Wernbloom ”avslöjade sina vänsterideal, svepte vodkan och skrev på”, men nu kommer huvudpersonens egna ord om den smått mytomspunna förhandlingen.

Under en middag kvällen före kontraktet skulle förhandlas fick Pontus frågan av CSKA-ledningen vilken bok han läste på planet till Moskva.

Wernblooms svar?

Klassikern ”Brott och straff” från 1866 av ryske författaren Fjodor Dostojevski.

”En bra bok”

– Jag hade läst den. I skolan. Raskolnikov…det är en bra bok. Jävligt lång (skratt). Jag fick dra till med allt jag hade på Ryssland. Det, hockeyn och att alla är rädda för dem borta i väst, säger Pontus Wernbloom i ”Förhandlingspodden”.

Taktiken lyckades och kontraktet säkrade familjen Wernblooms ekonomiska framtid. Något som var en stor anledning till att han skrev på, trots att Pontus fru Nina från början inte ville flytta till just Ryssland.

– Steget till Holland var väldigt bra ekonomiskt, men steget till Ryssland var helt sjukt. Det var så jag fick sälja in det till min fru: nu går vi dit så har vi det gött sedan. Då behöver vi inte tänka på någonting framöver i våra liv till våra barn eller så, säger Pontus Wernbloom.

– Alla som säger att de inte tänker på pengarna, det är bullshit. När jag såg nollorna och började räkna på det…då sitter man där med ett leende och är nöjd. Det här trodde jag aldrig att jag skulle få ut av min fotboll när jag var liten, säger Pontus Wernbloom i ”Förhandlingspodden”.

Sedan i höstas är Pontus Wernbloom, 35, hemma i Göteborg igen och spelar för Blåvitt där karriären en gång tog fart för 15 år sedan.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.