Tre mål på en kvart bäddade för 21:a raka segern

Publicerad 2021-03-02

1–1 i andra halvlek gav matchen spänning för en stund.

Men Manchester City höjde tempot och avslutade med tre mål på 15 minuter.

4–1 mot Wolverhampton blev deras 21:a raka seger.

Manchester City forsätter att fullständigt dominera i Premier League. Även om det inte var självklart genom hela matchen, såg de till att säkra sin 21:a raka seger i alla tävlingar, när de besegrade Wolverhampton med 4–1.

Det hela inleddes med ett självmål från Wolves. Riyad Mahrez slog ett fint inlägg, tänkt till Raheem Sterling, precis framför mål. Väl där var det Leander Dendocker som nådde fram först, och med lite för hög fart stötte han bollen i nätet, istället för att slå bort den.

City fortsatte därefter att styra och ställa. Wolves fick inte många chanser, men när de väl fick en, så tog de den. Med en timme spelad fick de en frispark, strax utanför boxen.

Tre mål på en kvart

Den användes till ett inlägg, som Conor Coady kunde nicka in, via en studs i gräset. Wolves fick då upp hoppet, som knappt fanns där i matchens början, och bjöd in sig själva i matchen.

Men City skulle inte heller ge sig så lätt. Efter 20 raka segrar verkade de inte sugna på att bryta sviten.

Med tio minuter kvar kom ledningsmålet. Försvaret petade undan ett inlägg från Kyle Walker, men Gabriel Jesus var vaken och kunde plocka upp bollen. För att helt punktera matchen utökades ledningen i minut 90, då Mahrez plockade upp en lös boll i straffområdet och la in den vid bortre stolpen. På stopptid blev Jesus dessutom tvåmålsskytt.

City skapar därmed än mer luft i toppen av tabellen. Det är nu 15 poäng ner till United på andraplats.