Haller gjorde hattrick – tillbaka efter cancerbehandlingen

Publicerad 2023-01-14

Sébastien Haller gjorde ett hattrick för Borussia Dortmund på mindre än åtta minuter när laget besegrade Basel med 6–0.

Matchen var blott hans andra efter att ha genomgått en cancerbehandling.

”Hattrick Haller” kallar Dortmund spelaren på Instagram.

Det var i juli som Sébastien Haller blev diagnostiserad med testikelcancer knappt två veckor efter att han skrivit på för Borussia Dortmund.

I träningsmatchen mot Basel blev spelaren inbytt i den 61:a minuten. 27 minuter senare hade han tryckt in tre bollar i motståndarmålet där det första var på straff i den 81 minuten.

Skulle ersätta Haaland

Det var tänkt att den reslige anfallaren från Elfenbenskusten skulle ersätta Dortmunds tidigare målkung Erling Haaland.
Norrmannen som just nu leder skytteligan i Premier league med sina 21 mål för Manchester City.

Gjorde succé i Ajax

Haller kom till Dortmund från Ajax under sommaren för 31 miljoner pund.

I Ajax blev det 50 mål på 32 matcher. Anfallaren blev den första spelaren någonsin att göra fyra mål i sin Champions League-debut när laget besegrade Sporting med 5–1.

Han blev också den snabbaste spelaren att nå elva mål i turneringen när han redan efter sju matcher nått siffran.

Borussia Dortmund on Instagram: "Triple-Seb