Uppdaterad 2023-03-17 | Publicerad 2023-03-14

Erling Braut Haaland är snabbast någonsin till 32 mål i Champions League.

Mot Leipzig var norrmannen hattrickskytt innan halvtid.

I den andra kom 22-åringens fjärde och femte fullträff.

Inför returmatchen i Champions League-åttondelsfinalen mellan Manchester City och Leipzig hade Erling Braut Haaland gjort 28 mål i sin favoritturnering.

25 minuter in i matchen var han historisk.

Norrmannen satte 1–0 på staff i den 23:e och i 25:e nickade han in en ribbretur från Kevin de Bruyne.

Fem hattrick

På 25 matcher har han nu gjort 30 mål. Så snabbt har ingen tidigare lyckats med bedriften.

Ruud Van Nistelrooy behövde tidigare 34 matcher för samma notering.

Innan paus kom sedan 22-åringens tredje mål i matchen på en hörna. Det är hans femte hattrick för säsongen.

I den andra halvleken kom fjärde och femte fullträffen.

– Fantastiskt match att vinna 7–0 på hemmaplan. Vi går vidare till nästa runda jag är glad. Jag har fantastiska spelare runt mig. Jag är glad och stolt att få spela för Manchester City, säger han i C More.

Utbytt i 60:e

När Pep Guardiola bestämde sig för att byta ut sin anfallsstjärna var 60 minuter spelade av matchen.

– Jag hade älskat att ta rekordet, men det hände inte.

Tidigare har bara två spelare gjort fem fullträffar i en och samma Champions League-match. Det är Lionel Messi mot Bayer Leverkusen i mars 2012 och Sjaktar Donetsk Luiz Adriano mot Bate Borisov 2014.

Erling Haaland har svarat för 39 mål den här säsongen i alla turneringar, flest av alla City-spelare genom tiderna.

Matchen slutade 7–0 till engelsmännen, totalt 8–1 över ett dubbelmöte.

Erling Braut Haaland inledde målskyttet mot Leipzig. Det blev några till...