Publicerad 2020-07-18

Öster är inte längre obesegrat i superettan.

I derbyt mot Jönköping tog det stopp: J-Södra vände 0–1 till 3–1.

– Det känns surt, säger Östers tränare Denis Velić i Dplay.

J-Södras anfallare Edin Hamidovic har en förmåga att göra mål mot Öster. Förra säsongen blev han hjälte i båda matcherna med två mål i första och ett i andra.

I dag slog han till igen.

I den 64:e minuten tryckte han in 3–1 efter fenomenalt förarbete av Eric Omondi.

– Omondi gör sin gubbe. För mig gäller det bara att vara där. Ett enkelt mål, säger Hamidovic i Dplay.

Kollaps av Öster

Det var dock Öster som tog ledningen i matchen. Redan i den nionde minuten satte Johan Persson 1–0. Men i den 29:e kvitterade tidigare nämnde Omondi – och i mitten av den andra halvleken kollapsade Öster helt och släppte in två mål på sex minuter (Amir Al Ammari och Edin Hamidovic målskyttar).

– Det är tredje gången den här säsongen vi vänder underläge. Vi visar bra moral, säger, Hamidovic.

För Östers del var det här den första förlusten för säsongen. Laget behåller dock fjärdeplatsen i tabellen. i alla fall tillfälligt; Brage går om vid seger mot Örgryte i morgon.

Tidigare under lördagen blev Gif Sundsvall nollat för första gången den här säsongen. Norrby stretade emot i hela matchen, som alltså slutade 0–0.

När Degerfors sedan besegrade Trelleborg med 1–0 innebar det att Degerfors klev upp som ny serieledare. I den matchen blev andremålvakten Jeffrey Gal stor hjälte genom att rädda en straff i den 88:e minuten.