Malmö vidare efter Christiansens hattrick

Uppdaterad 2020-06-26 | Publicerad 2020-06-25

MALMÖ/STOCKHOLM. Anders Christiansen är den stora AIK-dödaren.

MFF-stjärnan har nu gjort sju mål på åtta matcher mot AIK.

– Har jag det?! Det hade jag ingen aning om, säger han efter sitt hattrick mot AIK i 4–1-segern i cupkvartsfinalen.

AIK Fotboll
Malmö FF

I söndagens 2–2-match mot Varberg var det Malmö FF:s kapten Anders Christiansen som fick bära syndabocksstämpeln. Detta efter att ha dragit på sig en utvisning, som följdes av att han idiotförklarade sig själv i den mixade zonen efter matchen.

Fyra dagar senare, i svenska cupens kvartsfinal mot AIK, så var den danske stjärnan i fokus av helt andra anledningar.

Positiva anledningar, alltså.

Han gjorde hela tre mål när MFF vände 0–1 till 4–1 mot AIK och gick till semifinal i Svenska cupen.

– Det går snabbt i fotboll, konstaterar Christiansen med ett leende efter cuptriumfen.

– Det här är första gången jag gör ett hattrick i min karriär.

”Han betalade tillbaka”

Tränaren Jon Dahl Tomasson om AC:s insats:

– Han var fantastisk. Han betalade tillbaka i dag för senast (utvisningen) och gjorde det väldigt bra.

AC har nu gjort hela sju mål på åtta matcher mot AIK.

– Har jag det?! Det visste jag inte.

Dansken har inte gjort mer än tre mål mot något annat lag i sin karriär.

Gillar du att spela mot just AIK?

– Det är alltid fantastiskt att möta stora klubbar och spela stora matcher.

Finns det någon förklaring till sju mål på åtta matcher mot en och samma motståndare?

– Nej, inget speciellt. Jag har alltid samma fokus, om det så är Varberg eller AIK.

Målskytt och utvisad

Men det var AIK som satte sig i förarsätet – detta efter 17-årige Paulos Abrahams tjusiga 0–1-mål i minut sju. Hans första mål i AIK-tröjan.

– Vinner en duell först. Sen viker jag in bara och hittar en bra yta. Sätter den vid första, lågt. Ganska skönt faktiskt, säger målskytten till C More.

Kvällen skulle dock sluta tidigt för AIK-talangen.

Strax efter Christiansens 2–1-mål så fick Abraham syna sitt andra gula kort för aftonen, och sedermera ett rött kort.

AIK:s Europahopp – MFF

Åtminstone slapp 17-åringen vara ensam, utvisad AIK:are i matchen.

I minut 77 så kom mittbacksveteranen Per Karlsson fel in i en duell mot en frisprungen Arnor Traustason – vilket följdes av ett rött kort även för honom.

Malmö FF:s avancemang till semifinal innebär också att just Malmö FF är den allsvenska fjolårsfyran AIK:s enda, återstående hopp när det kommer till potentiellt Europaspel i höst. Detta då MFF är det enda semifinalslaget (IFK Göteborg, Elfsborg och Mjällby är övriga semifinalslag) som redan är kvalificerat för Europaspelet.

– Kanske det här leder till Europa League-platsen, säger Henok Goitom.