”Henke” om obetalda jobbet i Ängelholm

Vill hjälpa sin tidigare kollega

Av: Erik Avebäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Efter sin paus från tränaryrket hösten 2016 kliver Henrik Larsson in i Ängelholms sportsliga ledning.

Jobbet i division 1-klubben är obetalt – och ”Henke” säger till SolidSport News att han gör det för att hjälpa sin tidigare kollega Alexander Tengryd.

Säsongen 2016 slutade illa för Henrik Larsson och dåvarande klubben Helsingborg. Efter nedflyttningen från allsvenskan valde han att ta en paus från tränaryrket för att arbeta som tv-expert i brittisk tv.

På onsdagen kom beskedet att den tidigare Celtic- och Manchester United-spelaren går in i Ängelholm FF:s tränarstab.

– Vi kände att vi behövde göra något för att vända trenden och få in ny energi i gruppen, sa Mikael Modig, klubbens ordförande, till Sportbladet.

Nu talar Henrik Larsson själv ut om varför han valde att ansluta till Ängelholm.

– Jag jobbade med “Alex” (Alexander Tengryd) i Helsingborg och det är en intressant ung tränare med många goda idéer. Nu ställde han frågan och det är klart, kan jag hjälpa honom med något så ställer jag upp, säger ”Henke” till SolidSport News.

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Alexander Tengryd

Ska agera bollplank

I intervjun bekräftar han att inget kontrakt har skrivits med klubben och att han därför inte får något betalt. Henrik Larsson betonar också att han främst är där för att komma med input till Tengryd.

– Det är “Alex” som bestämmer allt, och jag är bollplank. Jag kommer att närvara på träningar och en del matcher. Vi kommer att diskutera olika saker före och efter träningar och vi kommer även att diskutera matchsituationer. Men det viktiga är att man förstår att det är “Alex” beslut allihopa. Jag kan komma med input, men det är “Alex” beslut, säger Henrik Larsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE