Farnerud ut på bår – misstänkt knäskada

Publicerad 2017-07-22

Alexander Farnerud skadade sig under matchen mot Sirius.

BK Häckens drabbades av en tung skada i 2–2-matchen mot Sirius.

Helt ensam i straffområdet föll Alexander Farnerud ihop, tog sig för knät och lämnade arenan i ambulans.

– Det ser inte bra ut, säger Häcken-tränaren Mikael Stahre.

Det mesta hände under första halvlek på Studenternas i mötet mellan Sirius och Häcken. Inom loppet av 15 minuter fick vi se skador, mål och en utvisning.

Nasiru Mohammed gav Häcken ledningen efter 25 minuter, men blev fem minuter senare utvisad efter en alltför hård satsning på Moses Ogbu.

Även Ogbu tvingades utgå med en fotskada. Den nigerianske anfallaren fördes med ambulans till sjukhus.

Men det var inte slut där. Med fem minuter kvar till halvtidsvilan fick också Häckens Alexander Farnerud lämna planen på bår.

Mittfältaren föll ihop helt utan närkontakt med någon spelare i Sirius straffområde, och blev liggande i plågor. På reprisbilderna kunde man se att Farneruds ben vred sig onaturligt, och även han hämtades senare med ambulans.

Sirius kvitterade två gånger om

– Riktigt läskigt såg det ut. Det är ju sådana här situationer som är så otäcka. Jag hoppas, jag hoppas att det här inte är en korsbandsskada, säger C Mores kommentator Anders Fredriksson.

Matchen slutade 2–2 sedan Sirius kvitterat Häckens ledningsmål två gånger om. Efter matchen var Häckens tränare Mikael Stahre inte alltför optimistisk gällande Farnerud.

– Det ser inte bra ut med någon av dem (Farnerud och Ogbu), ambulans på båda.