Herrlandslaget i fotboll

Forsberg till attack mot Leipzig: ”Det kommer inte hända...”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Landslagsstjärnan Emil Forsberg, 29, sätter hårt mot hårt mot Leipzig.

Klubben har inte inlett några avtalsförhandlingar med mittfältaren.

– Jag kommer inte gå in i ett sista kontraktsår med klubben, säger Forsberg.

Emil Forsberg leder RB Leipzig interna skytteliga och klubben utmanar giganten Bayern München i toppen av Bundesliga.

Men klubben har trots att Forsbergs kontrakt går ut sommaren 2022 ännu inte haft några diskussioner om en kontraktsförlängning eller hur de ser på framtiden med svensken.

– Jag vet inte om jag är förvånad. Jag har varit ganska tydlig med att jag inte kommer gå in i ett sista kontraktsår. Det är för stor risk. Jag hoppas Leipzig förstår det och att vi kommer att ha ett bra snack om hur vi kommer göra.

”Fantastisk tid”

– Jag har varit där i sex år, haft en fantastisk tid och varit med och format klubben till där den är i dag. Jag hoppas att det löser sig, säger Emil Forsberg vid en presskonferens med landslaget under fredagseftermiddagen.

– Det är upp till klubben om de inte kan förlänga. Då får vi ha den dialogen och då får jag lämna i sommar. Jag vill ha en trygghet. Jag vill inte gå in i ett sista kontraktsår där vad som helst kan hända.

Hur tolkar du tystnaden från klubben?

– Jag har fortsatt att leverera och hjälpa laget så gott jag kan. Kan dom och vill dom inte förlänga så önskar jag att de säger det. Jag önskar att vi har den dialogen. Då får jag hitta en annan lösning till sommaren.

Bild skriver om intresse från både England och Italien. Hur ser du på en flytt till de ligorna?

– Just nu fokuserar jag fullt ut på fotbollen. Vi har gjort en fantastisk säsong och är tätt bakom Bayern i ligan, är i semifinal i tyska cupen och vi gjorde det bra i Champions League. Allt annat får Hasan (Cetinkaya, agenten) ta hand om.

Vill hem – men inte än

Emil Forsberg fyller 30 år i höst men någon återkomst till Sverige – han lämnade Malmö FF i januari 2015 – är inte aktuell på några år, minst.

– Jag börjar bli äldre...men det är några år kvar innan jag flyttar hem, hoppas jag. Jag är rätt sugen på att spela i allsvenskan innan jag slutar. Jag tror absolut jag kommer att göra ett eller två år i allsvenskan. Jag känner en dragning till både Giffarna (Sundsvall) och Malmö FF. Det är mina två klubbar – men det är långt kvar tills dess förhoppningsvis.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Emil Forsbergs förvandling: Blivit far och tänker annorlunda

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Emil Forsberg

RB Leipzig

Bundesliga

VM-kval i fotboll