Publicerad 2021-03-13

De regerande mästarna Malmö FF har inte hittat formen på försäsongen.

Annat är läget för Elfsborg, som var helt överlägsna i dagens träningsmatch.

Fyra mål gick förbi Marko Johansson, men åt andra hållet blev det inga alls.

Malmö FF fortsätter ha det kämpigt under försäsongen. I Borås hade de inte en chans mot Elfsborg, som segrade med 4–0.

Som resultatet visade fick Malmö inte det att fungera alls, varken i försvaret eller anfallet. Elfsborg däremot hittade helt rätt.

Rasmus Alm öppnade målskyttet med en soloprestation, där Malmös försvar var långt från händelsernas centrum. Helt själv mot målvakt Marko Johansson kunde hann lägga in bollen.

Nyförvärvet osynlig

Det fortsatte med två mål till i andra halvlek. Vid det första stod Simon Strand för en assist till Marokhy Ndione och de senare fixade han själv med en stenhård frispark. Johansson nådde fram men med fingertopparna hade han inte en chans att stoppa bollens framfart.

En stund senare verkade det också bli 4–0. Men innan målet kom hade bollen varit över kortlinjen och det dömdes bort. På stopptiden såg Jack Cooper Love dock till att det faktiskt blev 4–0 som slutresultat, mot de regerande svenska mästarna.

Nyförvärvet Antonio Colak fick göra sin första minuter i Malmö FF-tröjan. Han visade upp några korta sekvenser av fint spel, men var mestadels ganska osynlig. I mitten av andra halvlek blev han utbytt, och unga talangen Mubaarak Nuh fick ta hans plats.

De båda lagen möts en gång till under lördagseftermiddagen, med start 17.15, där resterande delarna av trupperna ställs på plan.