Benzema räddade Real Madrid

Uppdaterad 2021-03-08 | Publicerad 2021-03-07

Karim Benzema.

Titelstriden i La Liga lever.

Atlético var påväg att rycka i toppen men i Madrid-derbyts slutminuter kvitterade Karim Benzema och Real Madrid hakar på i jakten på ligasegern.

Luis Suarez gav Atlético ledningen i den femtonde minuten när han satte dit en välplacerad yttersida bakom Thibaut Courtois. Suarez tajmade en perfekt djupledslöpning och serverades av Marcos Llorente innan han tog sig in i straffområdet och satte 1–0.

Atlético försvarade sedan ledningen under nästan hela matchen och det såg länge ut som att Atlético skulle göra ett litet ryck i La Liga. Men efter stor press från Real Madrid under matchens slutminuter kunde inte Jan Oblak och Atlético-försvaret hålla undan till slutsignalen. Med två minuter kvar av ordinarie matchtid, och med mycket spelare runt offensivt straffområde, hittade Casemiro fram till Karim Benzema som kunde sätta dit kvitteringen för Real Madrid.

Vid en seger hade Atlético fått en lucka på sex poäng ner till Barcelona på andra plats. Men nu leder istället det rödvita Madrid-laget La Liga på 59 poäng. Barcelona ligger på andra plats med 56 poäng och bakom Barca ligger Real Madrid med 54 poäng. Atlético har dock en match mindre spelad.