Fotboll

Skandalscener i Europa League

Orden som orsakade det stora bråket

FOTBOLL

Efterspelet till skandalmatchen mellan Rangers–Slavia Prag fortsätter.

Rangersspelaren Glen Kamara säger att han blev kallad ”jävla apa” av Slavia Prags Ondrej Kudela.

”Kudela är en spelare med stark moralisk integritet”, skriver Slavia Prag dagen efter händelsen.

I slutminuterna av Europa League-matchen viskade Slavia Prag-spelaren Ondrej Kudela något till Glen Kamara. Kudela täckte för sin mun vid viskningstillfället så det går inte att se några läpprörelser på tv-bilderna. Men efter situationen uppstod stort tumult och efter matchen kom uppgifter om att Kudela slogs blodig i spelartunneln av flera Rangersspelare.

Enligt flera källor till The Athletic ska Kudela viskat ”jävla apa”.

”Ligger på Uefas bord nu”

På den efterföljande presskonferensen bekräftade Steven Gerrard att Ondrej Kudela ska ha uttryckt sig rasistiskt mot finländaren Kamara.

– Jag har en väldigt bra relation med Glen Kamara. Han är en av mina egna och jag litar på hans ord till 100 procent. Det var även andra spelare som hörde det, säger Rangerstränaren.

– Nu ligger det på Uefas bord, och jag hoppas att det inte sopas under mattan.

Slavia Prag gick under natten ut med ett pressmeddelande på sin hemsida där de skriver att de förnekar anklagelser om rasism.

– Jag sa ”din jävla kille”. Det var en känslig stund, men jag förnekar att det var något rasistiskt i det jag sa, säger Kudela.

”Uefa blev chockade”

Klubben skriver även:

”Efter matchens slut fick laget inte komma in i omklädningsrummet. Kamara gick till attack mot Ondrej Kudela med sina knytnävar medan Rangers tränare Steven Gerrard såg allt. Till och med Uefas representanter som var på plats blev chockade över vad som hände”.

På fredagen släppte Slavia Prag ett nytt pressmeddelande där de beskriver Kudela som en spelare med stark moralisk integritet.

”Ondrej Kudela är en lugn person med stark moralisk integritet, populär bland spelarna och fansen. En gentleman inom sporten. Vi är chockade över att hans, och klubbens rykte, smutskastas utan ett enda bevis. Det enda ’påstådda’ beviset är att spelaren täcker för sin mun - något han vanligtvis gör när han pratar med lagkamrater under matcher”, skriver klubben.

Uefa meddelade under fredagen att de kommer att starta en utredning om händelsen.

”UEFA är medvetna om en incident i spelartunneln efter matchen som involverade spelare från båda lagen. Vi väntar på detaljerad information, från domare och matchdelegater som var på plats under matchen, innan vi kommenterar händelsen.”

Senare under fredagskvällen släppte Glen Kamara ett uttalande där han skriver att ”nog är nog”. Han hävdar att Kudela viskade: ”Du är en jävla apa, visst vet du det”.

”Det avskyvärda rasistiska tillmälet av Ondrej Kudela yttrades på den internationella scenen och om UEFA inte agerar kommer det ses som ett grönt ljus för rasism” skriver han också.

ANNONS EXTERN LÄNK

Grilltändare, grillvante och testvinnande grilltermometer - handla allt för grillsäsongen här.

Shop


MISSA INTE: Allsvenska bibeln – över 200 fullmatade sidor

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Otäck stämpling i målvaktens ansikte – lämnade planen blödandes

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Rangers FC

Steven Gerrard

Filip Helander

Europa League

Slavia Prag