”Zlatan skulle göra det svårare för mig”

Publicerad:

FOTBOLL

Han har slagit sig in i landslaget.

Men Jordan Larsson inser risken när Zlatan Ibrahimovic nu har öppnat för återkomst i Blågult.

– Det skulle göra det svårare för mig, säger Larsson.

Anfallaren Jordan Larsson har gjort succé för sitt Spartak Moskva i ryska Premier league i höst. Åtta mål och fyra assist på 19 ligamatcher – en produktion och utveckling som gjort att han har tagit en plats i Janne Anderssons trupp framför petade Sebastian Andersson och John Guidetti.

Och självklart vill 23-årige Larsson behålla den till sommarens EM-slutspel.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

– Jag gör allt jag kan här i Spartak för att bevisa att jag förtjänar en plats i EM-truppen, men i slutändan är det upp till tränaren. Och just nu har vi väldigt många bra anfallare i landslaget, säger Jordan Larsson till RT.

”Svårare för mig”

Och konkurrensen kan bli ännu tuffare. För Zlatan Ibrahimovic berättade för Sportbladet att han saknar landslaget, och direkt efter intervjun träffades Ibrahimovic och förbundskapten Janne Andersson i Milano.

– Det vore bra för svensk fotboll om han kom tillbaka. Han är en fantastisk spelare, han är 39 år och gör fortfarande det han gör. Det vore bara positivt. Det skulle självklart göra det svårare för mig att slå mig in i truppen. Men för svensk fotboll i allmänhet skulle det vara fantastiskt, säger Jordan Larsson.

Förbundskapten Janne Andersson tar ut sin nästa trupp till VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo i slutet av mars 2021.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.