Tottenham vidare i ligacupen efter straffdrama

Tungviktsmötet mellan Chelsea och Tottenham gick till straffar.

Då blev Mason Mount syndabock.

Därmed är Spurs klart för kvartsfinal i engelska ligacupen.

– Jag är väldigt, väldigt, väldigt, stolt, säger José Mourhino på Twitter.

Chelsea fick en drömstart på Tottenham Hotspur Stadium i London, men det som länge verkade vara en säker seger för gästerna slutade i ett straffdrama – där Spurs med fem felfria straffar tog sig vidare till kvartsfinalen.

Chelseas sista straff, av Mason Mount, gick utanför utan inblandning av Tottenham-målvakten Hugo Lloris och därmed fick gästerna se sig besegrade.

Första målet för Werner

I den 19:e minuten tog den 24-årige tyska landslagsspelaren Timo Werner chansen att skina för Chelsea. Werners första riktiga mål i sammanhanget blev – trots dominans vad gäller bollinnehavet i första halvlek – Chelseas enda. Och inledningsvis stod nyförvärvet och debutanten i Chelsea-målet, fransmannen Eduoard Mendy för flera stabila räddningar – men sedan lyckades Tottenham kvittera genom Erik Lamela med sju minuter kvar av matchen.

För Tottenham var de fem solklara straffarna det största glädjeämnet.

– Jag brukar alltid förlora på straff. Men efter den här prestationen var vi tvungna att vinna. Och det är en fantastisk seger för killarna, säger tränaren José Mourinho på Tottenhams twitter.

Lampard fick mothugg

Halvvägs in i den första halvleken utbröt en het ordväxling mellan Frank Lampard och José Mourinho. På TV-bilder ses Mourinho ropa till och gestikulera aggressivt mot Lampard, som ger Spurstränaren mothugg och sedan skrattar bort händelsen.

Enligt ESPN-journalisten James Olley, som är på plats, handlade Mourinhos yviga handgester och uppenbara irritation om att Lampard blivit för högljudd sedan Chelsea tagit ledningen.

– För i helvete Frank, när ni förlorar med 3–0 står du inte här uppe, sa Mourinho, enligt The Mirror.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se