Linköpingsveteranerna Nilla Fischer och Petra Johansson får stå sida vid sida även i veckans elva efter poängen mot FC Rosengård.

Nedan är spelarna som Sportbladet tyckte var bäst i omgång 17.

Målvakt:

Guro Pettersen, 29, Piteå

Konkurrensen på målvaktssidan var inte benhård denna vecka. Piteå-keepern hade inte sin mest stressiga match mot Vittsjö, men stod trots allt för en avgörande räddning när hon utrusande stoppade Clara Markstedts boll med foten.

Försvarare:

Petra Johansson, 32, Linköping

Fick slita hårt mot FC Rosengård och var vass i försvaret. Arbetsinsatsen och förmågan att få motståndarna frustrerade var en av nycklarna till poängen.

Nilla Fischer, 36, Linköping

Fick förvisso inte 1–0-målet (eftersom hon inte ens var nära med huvudet) men hon var ändå högst inblandad när hon var uppe och störde Nathalie Björn. Veteranen var sedan ständigt på tå i slutskedet av matchen.

Faith Ikidi, 33, Piteå

Rutinen sprutar i öronen på den här backlinjen, som vi alltså kryddar med Ikidi. Är fortsatt en av seriens vassaste försvarare. Det hon inte har i snabbhet kompenserar hon med sitt lugn. Vittsjö-anfallarna var inte lyckosamma.

Mittfältare:

Sheila van den Bulk, 31, Djurgården

Nederländskan leder den interna skytteligan efter två nya fullträffar (en på straff) och de tre poängen hon fixade nästjumbon Växjö var hyperviktiga i kampen om nytt kontrakt. 31-åringen, som fortfarande kämpar för att vara helt återställd från svåra knäskada, säger själv att de kan börja blicka uppåt i tabellen nu.

Anna Welin, 26, Kristianstad

Kristianstad gjorde fyra mål på 30 minuter och punkterade därmed matchen mot Kif Örebro rätt snabbt. Welin stod för det absolut snyggaste när hon skruvade in ett vackert avslut till 4–0. Läckerbitar som det målet är vi svaga för.

Jutta Rantala, 20, Kristianstad

Rantala fick chansen från straffpunkten i den 15:e minuten och gjorde iskallt 2–0 för Kristianstad. Sju minuter senare skickade hon in 3–0 av ren vilja kändes det som. För Kristianstad som spelat flera jämna matcher i rad blev denna match något av ett andrum – inte minst tack vare finskan.

Fiona Brown, 25, FC Rosengård

En spelare som kämpat enormt med en svår knäskada och stod för ett piggt inhopp när FC Rosengård behövde det som mest. Lobbade in reduceringen i öppet mål, och var sedan nära att själv kvittera med ett långskott i ribban.

Anfallare:

Felicia Rogic, 27, Eskilstuna

Seriens just nu hetaste anfallare. Rogic har gjort fem mål på de senaste två matcherna, varav tre kom mot Uppsala i den här omgången. Rogic är ny fyra i skytteligan med sina nio fullträffar samtidigt som Loreta Kullashi är tvåa. Starkt av laget som nu jobbat sig upp rejält från nedflyttningsplatsen.

Rebecka Blomqvist, 23, Göteborg

Blomqvist spelade som så många gånger förr en huvudroll i Göteborgs seger. Har fått förtroende i Stina Blackstenius skadefrånvaro och tagit vara på chansen. Har verkligen hittat formen nu.

Kaisa Collin, 23, Eskilstuna

Eskilstuna hade hur kul som helst mot jumbon Uppsala och fick in hela fyra mål. Collins eviga löpande och fina framspelningar var en av de utmärkande prestationerna hos gästerna som verkligen fått igång sin offensiv.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.