”Då blir vi mästare”

Christiansen har räknat ut vad som krävs

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

KALMAR. 4–0 mot Kalmar och ett steg närmare guldet.

Nu säger sig Anders Christiansen har klart för sig vad som krävs.

– Vi ska ha 13 poäng till. Då blir vi mästare, säger MFF-kaptenen.

Malmö FF körde över Kalmar FF med 4–0 samtidigt som trean IFK Norrköping förlorade mot Sirius hemma.

Därmed är MFF elva poäng före Norrköping och nio poäng före tvåan Häcken. Hisingslaget har dock en match mindre spelad än de andra i toppen.

Medan flera av MFF-spelarna säger att de knappt har koll på tabellen och framför allt inte hur det går för de andra lagen verkar lagkaptenen Anders Christiansen ha läget bättre klart för sig.

– Tar vi 60 poäng i år så blir vi mästare, säger dansken som gjorde 2–0 och slog frisparken till 4–0 när han var tillbaka i startelvan för första gången på fem MFF-matcher efter sin skada.

”Då kan vi jubla”

MFF tog 65 poäng i fjol, vilket brukar räcka för guld. Men i fjol tog hela fyra lag 60 poäng eller mer och mästarna Djurgården lyckades skrapa ihop 66.

I år har lagen i toppen tappat mer poäng. MFF kan faktiskt nå 68 poäng om man går rent i de sista sju omgångarna. Men det kommer inte att krävas.

– Vi ska ha 13 poäng till. Kan vi göra det så blir vi mästare. Det är klart. Det handlar om att ta sådana trepoängare som i dag och göra det i nästa match också. När ingen kan stoppa oss längre så kan vi jubla. Men inte innan dess. Inte förrän det är 100 procent säkert, säger Christiansen.

60 poäng lär säkert räcka i år för guld. Men faktum är att Häcken faktiskt kan nå 62 poäng, men då måste de alltså gå rent åtta matcher i rad.

”Allt kan bli ännu bättre”

Jon Dahl Tomasson var mycket nöjd på sättet som hans lag kunde studsa tillbaka efter besvikelsen i torsdags när man åkte ur i Europa League-kvalet.

– En stor ros till grabbarna. Nu ska vi arbeta vidare och gå mot guldet som jag sagt tidigare. Vi ska jaga det ännu mer. Vi ska försöka steppa upp. Allt kan bli ännu bättre, säger MFF-tränaren.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.