Publicerad 2018-12-15

Gabriel Jesus har haft det motigt med målskyttet den här säsongen.

Mot Everton slog anfallaren till med två av målen i 3–1-segern.

– Mitt självförtroende är tillbaka eftersom min familj är här med mig nu, säger Jesus.

Manchester City har, bortsett från förlusten mot Chelsea förra omgången, gått bra i Premier League även i år.

En som däremot har haft det motigt med målskyttet är Gabriel Jesus. Hemma mot Everton fick han åter chansen från start – och denna gång såg han till att ta den.

Dessutom inför ögonen på sin familj.

– Jag behövde verkligen ha dem här, säger Gabriel Jesus till MOTD.

– I år kommer titeln bli betydligt svårare att ta eftersom andra klubbar också levererar. Det var väldigt viktigt att ta tillbaka förstaplatsen i tabellen.

Sané med assist

Först spelade lagkamraten Leroy Sané fram till Jesus i djupled som därefter slog in 1–0 bakom Everton-målvakten Jordan Pickford. I den andra halvleken följde Jesus upp det med att utöka till 2–0 för Manchester City.

Dominic Calvert Lewin satte lite nerv i matchen när han drog in reduceringen för Everton i den 65:e minuten. En kort stund senare såg inhopparen Raheem Sterling till att punktera den med sitt 3–1-mål.

Segern innebär att Manchester City tillfälligt går om Liverpool i tabelltoppen. Det sistnämnda laget ställs mot Manchester United under söndagen.

– Jag kommer att se matchen, självklart, säger City-tränaren Pep Guardiola.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se