Halmstad tappade poäng mot nästjumbon

Uppdaterad 2019-08-14 | Publicerad 2018-06-09

Halmstad hade chansen att klivet upp på kvalplats vid vinst mot Frej.

Men nästjumbon ville annat och snodde med sig en poäng från Örjans vall.

Halmstad har efter en knackig start kommit igång i Superettan. Under lördagen tog man emot nästjumbon IK Frej på Örjans vall och hade, vid seger, chansen att avancera till tredje plats.

Det började dock inte särskilt bra för hallänningarna. Med halvtimmen spelad tog Frej ledningen och när Dusan Jajic behärskat placerade in 0–2 strax utanför straffområdet i mitten av andra halvlek trodde nog många att HBK skulle gå mot en chockförlust.

HBK kom tillbaka

Men ex-allsvenskarna reste sig och Marcus Mathisen knoppade in 1–2 fyra minuter senare.

I den 84:e minuten kunde sedan japanen Konsuke Kinoshita sätta dit kvitteringen och Halmstad hade sedan bud på ett ledningsmål, men fick nöja sig med en poäng.

Det oavgjorda resultatet innebär att HBK tar ett kliv upp i tabellen, förbi Helsingborg, som dock har en match mindre spelad. Frej går upp på samma poäng som Gefle, men gästrikarna har bättre målskillnad och håller sig därmed alltjämt på rätt sida om nedflyttningsstrecket.

På Domnarvsvallen kunde Brage bärga tre poäng mot krislaget Varberg efter att ex-Örebroaren Markus Astvald gjort matchens enda mål. Förlusten var Varbergs femte i rad, och som om inte det var nog gjorde lagkapten Gabriel Altemark Vanneryr tidigare i dag klart att han lämnar klubben under omtalade former.

Öster tog en klar seger när man besegrade Norrby hemma med 3–0. Dragan Kapcevic inledde målskyttet och strax därefter satte den förre Gif Sundsvall-spelaren Simon Helg tvåan. Liridin Silka satte punkt för kalaset när han gjorde 3–0 i den 86:e minuten. Segern innebär att Öster skapar sig andrum från bottenskiktet och har nu fyra poäng ned till Varberg på negativ kvalplats. Norrby halkar ned på tolfte plats.

I kvällsmatchen besegrade AFC Eskilstuna Landskrona på hemmaplan med 2–0. Målen gjordes av Samuel Nnamani och Oke Akpoveta. Resultatet innebär att AFC går upp i serieledning, dock med en match mer spelad än de närmaste konkurrenterna, Örgryte och Falkenberg.