Perssons sågning av egna spelarna: ”Vi vinner inte en närkamp”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

VARBERG. Förlust mot Djurgården.

Då rasade Joakim Persson mot sina egna spelare.

– Vi stod och hade bollen 70 procent på egen planhalva. Det var så tråkigt så jag orkade knappt titta på det, säger Varbergstränaren efter 1-2-förlusten.

Den förre AIK-tränaren Rikard Norling levererade ett klassiskt raseriutbrott mot sina egna spelare efter mötet med Varberg i början av sommaren. Det gav honom i förlängningen sparken.

Joakim Persson lär inte riskera samma följder. Men var vansinnig på sina spelares arbetsinsats mot Djurgården och drog till med en liknande harang för Sportbladet.

– Jag är fruktansvärt besviken på vår första halvlek. Vi vinner inte en närkamp. Allt är domarens fel enligt spelarna. Inte för att han var bra, men det kan inte bara vara domarens fel att vi förlorar varenda jäkla närkamp? Det är fruktansvärt att veta att vi som nykomling, hemma mot svenska mästaren, levererar så här veka 45 minuter. 

”Back to basic”

Varför blev det så?

– Vi kan inte skylla på att vi inte har friska ben i alla fall, för vi är det laget som roterat mest i allsvenskan. Grundstenarna i fotboll är liksom löpa, kriga, duellspel. Nej, nu blir det back to basic. Mot de bättre lagen måste vi någonstans respektera att vi behöver bjuda upp till dans på det som är viktigast först och främst. Men vi är inne i någon fas nu där vi gjort två-tre bra matcher spelmässigt, och plötsligt tror att det är så här fotboll ska spelas. 

Ändå hade Varberg lägen i den första halvleken. 

– Ja, återigen har vi två 150-procentiga målchanser, där både Astrit Selmani och Tashreeq Matthews kommer helt fria. Men det känns inte ens som att de är nära att göra mål. Det är bedrövligt. Sen bjuder vi på en straff på det. Det är ändå svenska mästarna vi möter…

Foto: BILDBYRÅN

Fyra byten på en gång

Den andra halvleken blev något bättre, och Varberg fick till en reducering (Jon Birkfeldt efter 54 minuter). Sex minuter senare gjorde Persson fyra byten på en gång.

Du var inte nöjd med spelet, trots målet?

 – Vi var tvungna att få in killar som ville löpa. Sen är det klart att vi fick lite momentum precis innan bytena, men då hade vi redan pushat igång de här fyra spelarna. 

Du är ändå mer tillfreds med den andra halvleken?

– Ja, då bjuder vi upp till kamp i alla fall och vinner lite närkamper. Spelar ett spel som vi kanske måste spela för att kunna störa de största lagen. 

Hur ska ni göra för att undvika fler såna här insatser?

– Vi får analysera vad som gick fel. Men vi har tränat avslut i sex månader nu, jag kan inte lägga upp en övning där spelarna ska bredsida in bollen från fyra meter. Det är inte spännande för någon. Både Astrit och Tashreeq vet att de kan göra det betydligt bättre. Men nu bjöd vi in Djurgården till en gratistrea. Vi har sagt det innan att det ska vara tufft och jobbigt att möta oss här, men så gör vi precis tvärtom. Bränner två jättechanser och så bjuder vi på två pissemål. Det säger sig själv att vi inte är nöjda då. 

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.