Özil pekas ut efter lönenobben

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Özil sägs vara en av de som nobbat. De andra två som nobbar är inte namngivna än.
Foto: Ian Walton / TT
Özil sägs vara en av de som nobbat. De andra två som nobbar är inte namngivna än.

Mesut Özils namn nämns bland de som ännu inte har accepterat Arsenals löneförslag och Manchester United erbjuder spelare mental rådgivning.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Under gårdagen rapporterade först The Athletic att 25 av 27 Arsenal-spelare hade gått med på klubbens förslag att sänka sina löner med 12,5 procent. Därefter tog Daily Mail och Mirror saken vidare och luskade ut att en av spelarna som inte ville acceptera är Mesut Özil. Båda tabloiderna menar vidare att det totalt handlar om tre ”motståndare”.

Özils agent avböjde att kommentera uppgifterna men ska nyligen ha uppmanat spelare att inte gå med på en lönesänkning. ”Uppskov är en lösning men inte att sänka lönen då klubbarna fortfarande kan tjäna lika mycket i år som de brukar”, sa Erkut Sögüt. Özil är för övrigt Arsenals bäst betalda med 350 000 pund i veckan.

Klubben kommer att betala tillbaka samtliga procent om spelarna lyckas kvalificera sig till Champions League antingen denna säsong eller nästa.

DAGENS FLASHBACK

Joe Cole kallar Fabio Capello för ”respektlös” och menar att italienaren aldrig brydde sig om Englandsjobbet. Capello skyllde själv fiaskot under VM 2010 på att spelargruppen var slitna och hade för djupgående problem redan innan han tog över. Men Cole, som var med i Sydafrika, anser att tränaren inte var nog dedikerad. ”Det var aldrig ett äktenskap som fungerade, han brydde sig inte tillräckligt mycket”, säger Cole till Daily Mail. Capello har enligt tidningen avböjt att kommentera.

DAGENS INITIATIV

Manchester United kommer erbjuda sina spelare mental rådgivning om den lockdown som landet är försatt i fortgår. Klubbläkaren Steve McNally har meddelat att klubben följer spelarnas mående och är redo att gripa in om det skulle behövas. ”Det vore positivt om vi får tillåtelse att träna tillsammans igen om en eller två månader”, säger Dr McNally. ”Men ju längre det fortsätter ju mer proaktiva måste vi se till att vara”.

Foto: VAN DEN BERG PETER
Liverpools träningsanläggning Melwood.

DAGENS PLAN

Premier League försöker komma fram till hur ackommoderingen ska se ut om ligan återupptas i juni. Storklubbar undersöker om det vore möjligt att låta spelarna bo på de egna faciliteterna. Exempelvis har Manchester City, Liverpool och Tottenham sovutrymmen på sina respektive träningsanläggningar. Flera klubbar har också hotell i anslutning till matcharenorna.

DAGENS VÄLGÖRENHETSFOND

Marcus Rashford har nu skramlat ihop över 20 miljoner pund. Pengarna går oavkortat till en organisation som delar ut mat till barn. Med skolorna stängda runt om i landet är det många som inte har möjlighet att få ordentliga måltider.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.